Inlägg

Visar inlägg från januari, 2018

En jäkla snövall

Bild
Snövallen skapades nyss av plogen som körde förbi och nu ligger den och skriker på mig. Budskapet är att den vill återförenas med resten av sina kompisar på sidan av uppfarten. Jag orkar inte ge mig ut med snöskyffel igen och flytta på den.

Hade hoppats att det skulle räcka längre

Igår kunde jag konstatera att vi bara har 12kg fågelfrön kvar och det kommer inte räcka någon längre tid. Jag hade hoppats på att den senaste beställningen skulle räcka till slutet på februari men så kommer det inte att bli. Fågelfrön är verkligen inte en nödvändig utgift men det är något jag ändå lägger pengar på.

Tankat sol

Bild
Jag fick njuta av sol även idag. Lite roligt var det att möta flera bybor som var ute och njöt i vädret. Det gäller att passa på att njuta av solen för man vet aldrig när den tänker visa sig på nytt. Det enda jag saknade var att vandra i skoterspår på myrarna.

Lat bybo

Det finns ett par här i byn som jag kategoriserat som lata. Att jag har gett dem den stämpeln beror på att de har låtit saker ligga i trädgården och bli förstörda av regn och snö. Sakerna har legat sedan i somras och det har bland annat varit en bal med isolering som varit öppen på kortsidorna. Isolering som blir dränkt i regn och nu snö är inte så bra.

Som en strömbrytare

Ibland känns det som om det sitter en liten gubbe i mitt huvud och styr min energi med en strömbrytare. Om det nu finns en gubbe i mitt huvud så slog han av strömbrytaren helt idag. Jag hade tänkt läsa men slocknade helt.

Papper från polisen duger inte ens att tända med

Jag ägnade en stund på dagen åt att titta igenom en bunt papper som jag sparat på. Det var en hel del som det var mest lämpligt att bara sortera ut. En del papper vill jag inte att andra människor ska se och då är det jäkligt korkat att spara dem.

Vandring i det vita

Bild
Under natten kom det lite mer snö så det var en värld med snö på grenarna som jag rörde mig i. Jag tycker alltid att det är så fascinerande hur snö tar bort alla ljud. Det känns som att vara omringad av bomull

Sorgligt att se hur det förfaller

Jag vet inte riktigt varför men ödehus gör mig alltid lite sorgsen. Antagligen beror det på att jag tänker på människorna som bodde där en gång i tiden och vårdade sina hem. Här i byn finns det ett par ödehus och de har varit öde lång tid.

Den underbara solen

Bild
Det är obeskrivligt skönt att känna solens värme mot ansiktet. Vi har haft så många grå och trista dagar så solen behövs.

Det var inte så konstigt

Bild
Min logik är alltid härlig. Jag har en tid känt mig lite blöt om ena foten när jag pulsat i snö. Min filosofi är att ignorera dylikt så länge det går. Idag tittade jag dock på min ena känga och kunde konstatera att det är en hål rätt in.

Jag såg nog fattig ut

Nu brukar jag inte klä upp mig för att besöka tandläkare/tandhygienist men idag var det nog lite värre än vanligt. Jag var lite lätt trött och orkade inte bry mig så mycket om hur jag såg ut, hel och ren var jag. Möjligtvis lite hundpäls på mig men det hör till och är att betrakta som dekoration.

Borde kanske ha avbokat

I eftermiddag har jag att se fram emot ett besök hos tandhygienisten. Nu är det inte något som jag riktigt ser fram emot. Hade det varit gratis skulle det inte ha varit lika tråkigt men så bra är det inte. Jag oroar mig lite för att ha något hål och kostnaden för att fixa det.

Följer landstinget sina egna regler?

Jag ägnar mig i vanlig ordning åt djupa/vettiga funderingar. Det som väckte min fundering var att jag upptäckte att landstinget dalarna har ett instagramkonto, det i sig tycker jag är underligt men jag antar att landstinget gör allt de kan för att få lite uppskattning.

Kul start på dagen

När jag klev upp runt sex konstaterade jag att det var 0 grader ute. Väl ute insåg jag att det hade kommit runt en dm snö under natten så det var bara att sätta igång och skotta. Det ägnade jag mig åt i ca 30min sedan orkade jag inte mer.

Det fanns muskler dolda under fluffet

Bild
Nu har mina armar och jag gett upp, jag orkar fan i mig inte flytta runt mer snö. Jag orkade inte ens skotta allt som behöver bli skottat men all kraft försvann för mig. Ute snöar det så om en stund kommer det inte ens synas att jag har skottat.

Ett rådjur får visa vädret

Bild
Nu hamnade inte skärpan på rådjuret men skit samma det syns att vitt faller

En plastpåse

Det finns det nog minst en av i varje hem och idag känner jag för att dra en över huvudet. Min tanke är då inte att bara gå runt med en på huvudet för det hade bara varit underligt. Tanken är mer att dra åt den och förhindra luft från att läcka in.

Det blev måndag igen

Bild
Idag har jag hunnit irritera mig på bilister och att vägen inte har blivit plogad efter senaste snöfallet. Eftersom vägen inte är plogad så är det bara i mitten som snön blivit tillplattad av bilar, på kanterna är det ca en dm lössnö. Det skulle inte vara något problem om alla bilister skulle våga köra i lössnön.

Sova

Bild
Nu vill jag bara sova. Det skulle helt klart vara skönt att bli fryst i några dagar/veckor/år

Finns nog någon muskel i mina lår

Bild
Den slutsatsen drog jag efter att det började kännas som om något brann i mina lår. Efter att ha pulsat i snö upp till knäna i över en timme tyckte mina lår att det fick vara nog. När jag lyckades kliva utanför översnöade skoterspår sjönk jag ner ännu mer i snö.

Jag vet inte

Bild
Idag är inte mitt humör bra alls. Grinig, sur och uttråkad gör ingen glad direkt. Jag borde vara på bättre humör efter en vända i naturen men nej. Idag hjälper nog inget så jag får fortsätta vara grinig

Påminner mer om ett åskmoln än en solstråle

Jag skuttar nog aldrig upp ur sängen med ett leende på läpparna och oftast antar jag först mänskligform efter att ha ätit frukost och rökt en cigg. När jag idag klev upp ur sängen och insåg att min sambo aldrig plockade upp bröd ur frysen igår efter att han tagit det sista brödet vi hade framme blev mitt humör inte det bästa.

Vill jag skriva något

Bild
Det var frågan som dök upp i mitt huvud när jag loggade in här. Eftersom det inte dök upp något svar i mitt huvud så får jag väl svamla lite. Jag har inte startat några små eldar ute än och inte heller några stora eldar.

Ute faller det snö

Bild
Och det känns inte så ovanligt. Bilden är från några timmar sedan och då var det mörkt och blått nu är det däremot grått. Det här snöandet börjar påverka mitt psyke känner jag. Nu börjar det bli en tidsfråga innan jag springer ut skrikandes och tänder små eldar överallt för att smälta skiten.

Blä.........

Bild
Jag känner att snön börjar locka fram min aggression. På fm tillbringade jag närmare två timmar med att skotta och nu har det kommit närmare 2dm snö till. Jag vill inte att det ska komma mer snö nu men det bara snöar och snöar.

Skotta snö i mörker

Det är vad ett par ett par hus bort ägnar sig åt nu. Jag tycker att det känns lite överdrivet men om de tycker att det är kul så är det bra. Det har kommit ytterligare ca 1dm sedan igår kväll så jag ska också leka med snö men jag väntar till det blir lite ljusare i alla fall. Det ska ändå falla mer snö idag så jag känner ingen stress.

Jag som precis hade fått ihop lite pengar

Tack vare pengarna som jag fick i julklapp så har jag kunnat njuta av en tusenlapp på mitt sparkonto. Min tanke var att pengarna skulle få vara kvar där så att jag skulle ha lite pengar om någon hund behöver besöka veterinär. Därför tänkte jag vänta med att beställa linser till nya pengar kommer in på kontot.

Det vita är överallt

Jag tänkte till när jag gav mig ut och drog på mig en mössa. Inte för att det är så kallt utan bara för att jag inte orkade få blött hår igen. Nu är det här med mössa inte direkt min grej. Är det minus 20 har jag mössa men annars undviker jag det.

Träd och snö

Bild

En väska med kläder

Hittade jag nere i källaren när jag rotade runt. Nu var det inte några spännande kläder utan bara mina gamla kläder som jag inte kunnat ha på många år. Varför jag envisats med att spara dem vet jag inte riktigt för det handlar inte om några dyra/lyxiga kläder.

Det låter ju roligt...

Släktingar till sambon vill att vi ska komma och hälsa på och jag kan inte påstå att det känns så roligt. Om vi kommer så ska de lämna bort sin katt så att vi kan ta med oss hundarna. Nu tror jag inte direkt att det skulle gå så bra att ha hundarna med oss.

Söndag och gnällig

Så var det en sådan dag igen när allt irriterar mig och går fel. Att det snöar gör mig inte ett dugg gladare. Jag tog med mig kameran ut på promenad för att försöka bättra på mitt humör men det hjälpte inte. Inte en enda bild blev tagen fast jag var ute en bra stund, det fanns inga motiv att fånga idag.

Det blev helg igen

Bild
Nu känns det inte som om det spelar någon större roll för mig om det är helg eller vardag. Promenader blir det alltid oavsett dag och nu är det vettigare temperaturer och då är det trevligare att vara ute.

Gott och hyfsat nyttigt bröd

Bild
Att jag skrev hyfsat nyttigt beror på att annars finns det alltid någon som gnäller om att det inte är tillräckligt nyttigt. Och det som brödet är skapat av är det här. 10 dl vatten 50 gram jäst 2 tsk salt 5 msk olja 2 msk sirap 3 msk linfrö 2 dl krossat bovete 6 dl grovmalt rågmjöl 5 dl mörkt lantbrödsmjöl 9 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 3 kokta mosade potatisar Sen handlar det bara om att röra ihop allt till en deg. Knåda, låta det jäsa, knåda lite mer, trycka ut det i en långpanna och sätta in i ugnen på 200 grader i ca 40min

Kan det inte bara få fungera

Jaha nu verkar det som om min mobil börjar tröttna på mig. Ibland fungerar wifi bra och andra gånger tappar den uppkopplingen och kan inte hitta den igen. Det enda som fungerar då är att starta om routern och det börjar bli lite drygt.

Barnsligt glad

Och det som alltid gör mig barnsligt glad är vilda djur som visar sig för mig. Att det är beckmörkt ute tar inte bort min glädje. Jag kastade ett öga ut genom köksfönstret och såg en klump på vårt staket nära fågelmatarna. Det finns bara ett djur som jag uppfattar som en klump/boll och det är en uggla.

Snö på grenar

Bild
Det låg en kallelse i brevlådan igen och den var för cellprovstagning. Nu har jag inga planer på att göra det den här gången heller så jag får ta och avboka. Jag har gjort undersökningen tidigare och det är inget otäckt om någon nu googlar och hamnar här. Bryr man sig om sin hälsa så ska man gå och testa sig.

Onödigt kallt

Nu är det vinter så det ska vara kallt men jag tycker att det hade kunnat räcka med minus 10. Minus 21 på morgonen är lite onödigt kallt enligt mig. Det är inte en temperatur som jag uppskattar att vara ute i någon längre stund och dagarna blir så långa när större delen av dagen tillbringas inomhus.

Tråkigt

Ännu en ofantligt lång och tråkig dag och jag är rastlös. Det är och har varit kallt hela dagen och det har varit så pass kallt att det har blivit dåligt med motion och det gör mig mer rastlös. Om det åtminstone hade landat några örnar eller något annat udda utanför fönstret så skulle jag vara nöjd.

Ställde mig på vågen

För ovanlighetens skull så blev jag rätt nöjd med siffrorna som vågen visade. Jag gick upp en del kg under jul och det visste jag att jag skulle göra. Jul för mig är att äta onödiga mängder med onyttigheter och det kommer jag aldrig att sluta med.

En bunt träd

Bild

Nu är julen över

Jag har inte mycket att plocka undan efter julen men nu har jag börjat lite smått. Julgardinerna i ett rum är borta och vanliga hänger där istället. Jag vet med mig att jag inte orkar ta allt på en gång så därför känns det vettigt att ta ett rum i taget.

Ännu en gång blev jag förvirrad

Bild
Dagen började med minus 22 och då är det viktigt att fåglarna har mat. Det var inte det som förvirrade mig utan förvirringen stod postnord för. Jag fick en påminnelse på sms att boka utkörning av ett paket. Nu var jag rätt säker på att jag redan hade gjort det.

Lite sol

Bild
Så fantastiskt skönt att få se solen lite under en promenad. Det har varit grått och tråkigt så länge så solen är verkligen saknad. Jag skulle nog behöva en vecka med sol för att vakna till liv men jag är glad för det lilla.

Det räcker med snö

Bild
Igår ägnade jag någon timme åt att skotta och när det började snöa i morse igen kände jag för att skrika nej. Nu har det glädjande nog slutat snöa och det är bra för jag vill inte skotta idag. Jag hörde av en granne att senast som det var så här mycket snö var 1981.

Fortsätta titta eller inte?

Jag brukar inte följa serier så ofta på tv men nu är det en som jag har sett alla visade avsnitt av än så länge. Serien heter 60 dagar i fängelse, nu tror jag att den egentligen borde hetat 60 dagar i häktet eller så finns det inte häkten på samma sätt som i Sverige. Min kunskap om häkten och fängelser i USA är rätt bristfällig av naturliga orsaker.

Det är bra tråkigt

Bild
Det är grått och snön faller och jag känner mig också grå. Svårt att hitta motivation att göra något och allt är tråkigt.

Nu gäller det att minnas igen

Igår kom jag på den intelligenta idén att radera historik på datorn. I vanliga fall brukar jag låta lösenord och liknande vara kvar när jag raderar historiken men så långt tänkte jag inte igår. Det ska bli intressant att se hur många sidor som jag kommer in på nu.

Känner mig gammal

Hamnade på en blogg som jag aldrig besökt tidigare och blev förfärad. Att ens använda ordet förfärad är nog ett bevis på att jag är gammal. Det som gjorde mig förfärad var det otroligt dåliga språket i bloggen. Konstiga meningar, konstiga förkortningar, missade bokstäver i ord och annat.

Spår av människor

Bild
Helt klart spår av en hurtig människa. Det krävs nog att man är hurtig för att ge sig ut på skidor.

Jag behöver sol

Bild
Vädret blir nog ingen lycklig över idag. Jag längtar verkligen efter soliga dagar och snön som glittrar. Det här evigt gråa suger all energi ur mig. En stor påse godis hade också fungerat när det kommer till att muntra upp mig

Inga nyårslöften

En gång i tiden brukade jag avge nyårslöften men det är många år sedan och löftet jag brukade avge varje år var inte svårt att hålla. Det var nämligen att festa mer och det lyckades jag underligt nog med. Att lyckas med det när jag oftast var ute runt tre kvällar i veckan känns nu som en bedrift.