Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2020

Löven börjar trilla

Bild
  Nu hade jag kunnat svamla lite kring att släppa taget och låta vinden föra en dit den vill men jag håller det kort

Snart flyttar de

Bild
  Sångsvanarna kommer snart att ge sig av och jag förstår dem. Jag hade gärna gett mig av också. Om det hade inneburit att jag hade kunnat fly från mig själv så hade jag nog gjort det. Tyvärr så går det inte att fly från sig själv. Men men blir det för drygt så går det alltid att ta död på sig själv

Härlig morgon

 Det är inte så ofta som hundarna samarbetar men i morse var det dags för det. 5.30 tyckte de att det var dags för mig att stiga upp. En hund som tjatar på att jag ska stiga upp går det att ignorera men fler än en är det bara att lyda.

Det var slitsamt

 I går var jag fortfarande sliten efter besöket hos psykologen och nu börjar jag få tillbaka min vanliga låga ork. Det gör att det först är i dag som jag börjat reflektera över utredningen. Jag kan känna att det är lite synd att utredningen inte gjordes förutsättningslöst.

Lite över två timmar

 Så lång tid tillbringade jag med psykologen i går och sedan var min utredning klar. Resultatet som han kom fram till hann vi prata om. Nu är inget skrivet i sten än för han måste ta upp mig på en konferens som inte kommer att ta plats innan oktober.

Jag har ingen lust

Bild
Om en stund ska färden till psykologen starta och jag har verkligen ingen lust. Att behöva åka 10 mil för att träffa honom gör inte det hela roligare. Jag har full förståelse för att en del som nog skulle behöva kontakt med psykiatrin skiter i det på grund av bök med att ta sig dit.

Stress stress stress

 Batteriet i min aktivitetsklocka tog slut på fm, har alltså inte en aktivitetsklocka som man laddar batteriet i. Nu skulle man kunna tro att jag skulle tycka att det var skönt att slippa få veta när jag varit stilla i en timme.

Känner hur de går runt

 Tiden har kommit när älgflugor finns överallt. Efter promenaden mitt på dagen så har jag känt hur minst en går runt på mitt huvud. Att lyckas få grepp om dem och ta död på dem är inte så lätt som det låter. När de väljer att bita mig blir det lättare.

Privat nummer

 I vanlig ordning hade jag ett missat samtal och det loggades som privat nummer. Privat nummer innebär för min del att det oftast är sjukvården.

Börjar bli höstfärger

Bild
  Temperaturen säger däremot inte att hösten är på gång. Börjar bli lite trött på att bli trött och seg av den här värmen och längtar till nästa vecka och svalare väder. Såg att en i ett hus en liten bit bort fick hem ett släp med ved. Det var inte en lång stund som de orkade lassa ur veden.

Det börjar bli jobbigt

Bild
  Det är trevligt att det äntligen blev sommar men det hade gärna fått vara lite svalare varannan dag och gärna lite regn på nätterna. Att vattna varje kväll är jag inte van att behöva göra och värmen suger ur all min energi. 

Lady Gaga och Håkan Hellström

 I dag är en dag när jag saknar vår förra granne. Han var en bra granne, det värsta som han gjorde var att lyssna på dragspelsmusik och dansbandsmusik lite högt ibland. Våra nuvarande grannar irriterar mig mer. Bortsett från deras helvetskatt så har jag inte samma musiksmak som de har.

Ingen spindel????

Bild
 Jag har tittat noga men kan inte se någon spindel i spindelnätet. Spindelnät är som konstverk. Det är perfekt ljus att fota i på morgonen men det varar inte länge. Sedan blir det för mycket sol och skuggorna blir hårda och tråkiga. I takt med att solen börjar bränna blir jag trött och gömmer mig inne.

En konstig person

I går träffade jag på en person här i byn, att personen inte bor här insåg jag omedelbart och var rätt säker på att det var dottern till en som bor här. Eftersom jag oftast är rätt vettig så hälsade jag på personen och hade ett kort samtal. 

Avboka

 Jag är så ologisk att jag blir irriterad på mig själv. Nu har jag äntligen fått en tid till psykologen för att fortsätta med min utredning och allt jag känner för är att avboka tiden. Jag känner inte för att släppa in någon i mitt huvud nu och om jag kommer känna så dagen för besöket så är det meningslöst.

Stor som ett äpple

Bild
Nu har en del vallmo blommat över och att låta alla frökapslar sitta kvar är inte bra när de är i den här storleken. Om jag hade planerat att skörda så som opiumodlare gör så skulle jag nog vara nöjd med storleken. Att försöka framställa opium själv har jag inga planer på.

Psykologen är bevakad

Nu är det inte jag som bevakar någon psykolog för det hade inte varit vettigt eller roligt. Så att lägga energi på det skulle jag inte göra. Jag kunde däremot läsa i min journal att en annan psykolog hade skrivit i min journal att hon bevakar psykologen som har hand om min utredning för att se om han kan fullfölja/fortsätta med den snart.

Kan inte vräka fjärilslarver

Bild
Jag tänkte att det nu äntligen borde gå bra att ta bort vårt bestånd av brännässlor men så var det inte. En ny bunt fjärilar är på väg så det är bara att stå ut med brännässlor ett tag till.