Inlägg

Visar inlägg från 2020

2020 var ett skitår

Bild
  2021 kan inte gärna bli värre. Gott nytt år eller nåt

Jag lever

 Det är inte så muntert nu. Anledningen är dödsfall. En nära anhörig till mig dog plötsligt för ca en vecka sedan. För en vecka sedan åkte jag till staden för att agera stöd och försöka få en översikt på allt som måste göras. Jag blir kvar här i staden i lite mer än en vecka till och sedan ska jag åka hem. Det lär fortsätta vara rätt tyst här

Andra advent

Bild
 Och någon julkänsla får man inte på promenader. Det är grått och lite vitt. En älg fick jag se på morgonen men den hamnade inte på någon bild. Jag såg mest häcken på den när den vandrade iväg

Det ekar rätt tomt här

 Anledningen till det har jag ingen lust att skriva något om så det tänker jag inte göra. Att det inte blir så många bilder heller hänger ihop med att kameran jag använt mest i stort sett gett upp. Det är inget fel på min andra kamera men den passar bara inte mig lika bra.

Första advent

Bild
 Då passar det bra med lite rött och lite vitt. Det var ett bra tag sedan nu som jag skrev mer än några enstaka ord. Oavsett om jag skriver något eller inte så kommer julen närmare och närmare. En julklapp har jag beställt och i år kommer jag inte att köpa mer än så. Även här i byn märks det att folk håller mer avstånd än normalt och en del som har semesterhus här åker inte hit. Covid19 får gärna ta och försvinna för det börjar bli lite tråkigt

Lite sol i allt mörker

Bild
  Det verkar som om det är skräp på kamerans sensor så det borde jag antagligen ta itu med. Men med tanke på att det inte ofta är sol så känner jag ingen stress över det

Ännu en söndag

 Veckorna rusar iväg och snart är det jul ännu en gång. Nu köper jag aldrig många julklappar så jag slipper stressen som drabbar andra. Det som känns mest positivt med jul nu är adventsljusstakar och annat som dyker upp i fönster i byn för det är så jäkla mörkt och grått.

Verkar som det blir vinter även i år

Bild
  Det har kommit lite vitt och det skadar inte med något som lyser upp i mörkret.

Jag har sovit

 Det är en bra beskrivning av förra veckan. Så många timmar som jag sov under förra veckan har jag inte sovit på mycket lång tid. Misstänker att min kropp mer eller mindre sa stopp efter att ha levt med för mycket stress och oro under en lång tid.

Inget som muntrar upp men bra

 Nu var jag inte på något strålande humör från start och att lyssna på P1 Dokumentär om Vipeholmsanstalten gjorde inte mig gladare. Dokumentären är bra och jag har nu lyssnat på alla fem delar, inte under en dag. Hemskt hur människor behandlades men intressant. Har man några timmar att slå ihjäl så är det ett bra tidsfördriv.

Dags för

Bild
 ett livstecken.  Det är allt för den här gången

Kombinationer

Bild
 Eftersom jag tycker om plopp och skumtomtar borde den här vara något för mig. Jag blev besviken. Nu vet jag inte riktigt hur juleskum ska smaka. Skumtomtar smakade det inte utan något ännu mer konstgjort och det säger inte lite. Givetvis så åt jag upp den för jag är glupsk men det är inget som jag känner behov av att äta igen

Oro och stress

Bild
  Det har varit för lång tid nu med oro och stress och än verkar det inte bli bättre. När det blir för mycket slutar jag blogga och gör mest inget. Oro och stress suger orimliga mängder energi och jag blir bara slutkörd till ingen nytta. En vecka på ett vilohem där jag blir serverad bakelser skulle vara lämpligt nu. Nu tror jag inte att en inbjudan till det kommer att landa i brevlådan så det är bara att kämpa på

November

 Regn, grått och kallt ute så jag sitter inne och har skapat en liten brasa i kaminen. Jag kan äntligen koppla upp mig på nätet vilket jag uppskattar. Det har varit problem med routern så jag har fått koppla upp mig genom mobilen tidigare och det har jag inte råd med.

Dator

 Avsevärt mycket trevligare att skriva när jag sitter vid en dator än att få ihop något på en mobil. Det är skönt att vara hemma igen och att få njuta av tystnaden. Jag skulle nog inte klara av att bo i en stad igen och det är inte något jag längtar efter. Det finns nog en tid i livet för allt och min tid för att bo i städer tog slut för längesedan.

På en buss

 Runt två timmar kvar på den här bussen och sedan är jag nästan hemma. Det ska bli så skönt med tystnad igen och lite folk. Tågresan var lika dryg som när jag åkte. Jag vet att det är höstlov men hade jag anat att det skulle vara så mycket folk hade jag åkt någon annan dag.

Det är din matchoman Marion

 Det är ord jag aldrig hade kunnat tro att jag skulle få höra. I dag lämnade jag dalarna och att åka tåg och buss kan vara intressant. Under min tågresa som varade ett par timmar ringde Marion sin fru/ partner många många gånger. Marion pratade även väldigt högt så hela vagnen fick njuta av samtalet.

Jag blev uppringd

 I dag ringde psykologen och pratade om vad han kommit fram till. Nu var det inte någon nyhet eftersom jag redan läst i min journal. Det hade varit konferens om mig och nu ska mina tidigare diagnoser vara borta. Absolut en seger men samtidigt blir jag irriterad över att det inte går att slå fast att diagnoserna var fel redan när de sattes utan bara att jag inte har dem nu. Jag är fri från diagnoser nu.

Alltid trevligt när plogbilen kommer

 Ännu trevligare hade det varit om vägen i byn plogats en timme tidigare. Jag hann nämligen bli nedstänkt ända upp på låren av en bilist som inte saktade ner. När det har kommit runt 15cm snö och sedan blir plusgrader så blir det mycket slask. Nu är jag sur och kall

Slutkörd igen

 Om några timmar lär sambon dyka upp med älgkött. Då är det bara att ta itu med att dela upp det och packa ner i frysen. Det är inte roligt och det går aldrig fort. Jag är så jäkla trött att jag bara vill gå och lägga mig men det kan jag inte göra.

Två huvuden och en ödletunga

 Hade känts som en lika logisk anteckning i min journal. Nu hade nämligen psykologen skrivit i min journal vad han anser kom fram under min utredning. Jag är glad över att han anser att mina tidigare diagnoser ska strykas. Annat han har skrivit känner jag inte igen mig alls i.

Inga jägare i sikte

 Nu noterar jag mest att jakten är slut för dagen när en jäkla massa bilar börjar köra genom byn och det har inte hänt än. Jag är så trött nu på att det blir samma tråkiga promenader varje dag. Det är tur för min mentala hälsa att det inte är många dagar kvar på jakten nu.

Lyssnar på The Cure

 Senast det hände måste ha varit många år sedan. Det är nog så att musik man lyssnade mycket på i sin ungdom alltid har en speciell plats i ens hjärta. Jag hoppas att det inte är jakt nära byn i dag, ena jaktlaget vet jag var de ska jaga men det andra vet jag inte.

Förhalar

Bild
  Jag har noll lust att ge mig ut på promenad med hundarna. Nu kommer jag att göra det oavsett hur jag känner för det är det man gör när man har hundar. Det är drygt att hitta på ställen att gå på när det är jakt.

Älgjakt

 Snart börjar en av de drygaste veckorna på året igen. En del ser fram emot det medan jag ser fram emot att det tar slut. Att folk jagar har jag inga problem med om jag hade haft det borde jag inte äta kött.

Jag borde elda

 Från det att jag får den tanken i huvudet så brukar det dröja några timmar till jag agerar. Jag brukar sitta och frysa ett bra tag innan jag lägger in ved i kaminen. Svaret på varför jag gör så är nog att jag oftast inte är så logisk.

Rörigt

Bild
  Det känns som om jag skulle behöva vara på två platser samtidigt nu. Eftersom jag inte kan vara det så känns allt rörigt och kaosartat. Jag skulle behöva få göra en egen bedömning av lite saker och för att lyckas med det behöver jag vara där.

Inget på tv

Bild
  Regn och blåst ute. Jag känner inte för att läsa en bok så därför hamnade jag här. Några nya bloggar att läsa hade varit trevligt men det verkar inte som om någon som jag följer har uppdaterat. Att hitta nya bloggar att läsa verkar omöjligt.

Lingon

Bild
 

Nu är det oktober

Bild
  Beskedet jag fick av psykologen på öppenpsyk var att de skulle ta upp mig på konferens nu i oktober. Om de gör det och det går som psykologen tycker så ska jag få diagnoserna jag har strukna. Jag hoppas att det blir så såklart men jag är fortfarande lite missnöjd med att jag inte fick göra en helt ny utredning.

Röker

 Tänker lite på livet utan att komma fram till något. Funderar på att slänga en tennisboll mot grannens katt. Tar ytterligare ett bloss och tappar aska på mobilen. Konstaterar att jag borde släpa ner en kruka från altanen. Tar ytterligare ett bloss. Hör att skatorna bråkar. En bil kör på vägen. Fimpar ciggen och går in

Dimma ute och inne

Bild
  Gnällig i vanlig ordning och i dag kommer det sig av att huvudet gör ont. Blä på allt

Grått och kallt

Bild
  Gårdagen regnade bort och jag gick runt och frös. Kallt och ruggigt är det även i dag fast det är någon grad varmare. Nu ångrar jag i vanlig ordning att jag inte gjorde i ordning trädgården för hösten/vintern tidigare. Att tömma ur regntunnorna och göra rent dem när det bara är några få plusgrader är inte kul. Att slänga växter och skura ur krukor känner jag inte heller för när det är kallt. Blir det lite varmare någon dag blir det till att ta itu med allt

Helg igen

Bild
  Dagarna rullar på fast inget händer och det är konstigt. Det känns som om jag bara väntar på något och medan jag väntar på något okänt så försvinner dagarna. Livet borde leda någonstans men till vad vet jag inte och jag vet egentligen inte om det är så viktigt.

Gäspar

Bild
  Än har jag inte somnat i dag men det känns mest som en tidsfråga. Jag har ännu en gång svårt att lyckas hålla mig vaken en hel dag. Lite irriterande är det att jag inte vet om det helt enkelt beror på att min medicinering är fel igen.

Lite bättre minne önskas

Bild
  Att mitt minne oftast inte fungerar så bra är ingen nyhet men ibland känns det som om det är för dåligt. Jag lyckades låna en bok som jag redan läst, om det hade varit flera år sedan som jag läste boken så hade det inte varit så konstigt. Den här boken läste jag för några månader sedan så det känns som om jag borde ha lyckats komma ihåg det.

Lite sommar

Bild
 Jag önskar trevlig helg med den här bilden. Nu innebär det inte att jag inte kommer att blogga under helgen för hur det blir med det vet jag inte än.

Varför håller de inte?

Bild
  På fm kunde jag konstatera ännu en gång att jag inte har några vattentäta promenadskor. Jag önskar att de hade kunnat hålla lite längre tid än de gör för det är inte gratis med skor. Det finns många trevliga skor för 1000 och över det och det är ju bra för alla som har råd med det.

Observant eller ser detaljer?

Bild
 Den funderingen fick jag på morgonpromenaden. Under utredningen så fick jag nämligen frågan om jag ser saker som andra inte ser och mitt svar var ja. Jag gav även exempel på hur det yttrar sig för mig och för mig handlar det mest om att jag upptäcker djur som andra inte ser men att jag även märker om ett stenblock har flyttat sig någon dm. Nu brukar ju inte stenblock flytta sig men om de har spruckit så är det inte så ovanligt att de på sikt glider isär ytterligare. Psykologen kontrade med att säga att hans fru ofta ser djur vid vägkanten som han inte ser. Nu kände jag att det inte direkt var samma sak men det finns en gräns för hur många gånger som jag orkar försöka förklara utan att den jag pratar med förstår. Att jag funderade på det på morgon kom sig av att jag noterade en mörk klump på en gren ca 20m in i skogen. Nu var det inte ens i min färdriktning utan det var på sidan av mig.  Den här bilden är tagen med ett 200mm objektiv vilket gör att det verkar vara närmare än det var i

Nähä

Bild
 Fortfarande inte någon uppdatering i min journal. Jag vill ju veta vad psykologen drog för slutsatser.  Verkar som om det dröjer innan jag får veta något och det borde jag vara van vid vid det här laget. Men eftersom det handlar om mig och faktiskt kan påverka min framtid så vill jag veta.  Nu börjar det bli färger på myrarna

Det blev onsdag

Bild
 Vet inte riktigt om den här ger mig onda ögat på grund av det. I takt med att löven faller så ger sig djuren av. Den på bilden lär inte förflytta sig så långt men svalorna har gett sig av på sin långa resa och det dröjer inte länge innan tranorna också gör det. När man hör stora flockar med tranor som flyger högt upp och skriker så vet man att hösten har kommit.

Humlor

Bild
 Det är galet mycket humlor och andra mindre insekter nu. Jag hade föredragit lite mer fjärilar för det är roligare att fota fjärilar men naturen bryr sig inte om vad jag tycker.

Så regnar det igen

 I huvudet känns det mer dimmigt än regnigt, om det är bättre vet jag inte riktigt. Några planer på att göra något ansträngande har jag inte så det gör inte så mycket. Jag noterade att jag lyckades klippa håret på ena sidan huvudet runt 2 cm kortare än den andra sidan.

Färger

Bild
 Jag blev lite besviken av att inse att psykologen fortfarande inte skrivit något i min journal. Det hade varit kul att veta vad han kom fram till lite mer detaljerat än att jag inte passar in på diagnoserna som jag blev utredd för. Till jag får veta det kommer jag inte kunna andas ut. Ute är det färger.

Bärplockare...

 Jag har inga problem med att folk väljer att åka hit för att plocka bär och tjäna pengar. Att de lämnar skräp efter sig har jag däremot ingen förståelse för. 

Stress är inte bra

Bild
  Så ofta som jag har haft migrän eller migränkänning den senaste veckan har jag nog aldrig haft. Det är inte kul eller trevligt på något sätt. Antingen må illa eller bli trött och seg av medicin är rätt tråkiga alternativ.

Löven börjar trilla

Bild
  Nu hade jag kunnat svamla lite kring att släppa taget och låta vinden föra en dit den vill men jag håller det kort

Snart flyttar de

Bild
  Sångsvanarna kommer snart att ge sig av och jag förstår dem. Jag hade gärna gett mig av också. Om det hade inneburit att jag hade kunnat fly från mig själv så hade jag nog gjort det. Tyvärr så går det inte att fly från sig själv. Men men blir det för drygt så går det alltid att ta död på sig själv

Härlig morgon

 Det är inte så ofta som hundarna samarbetar men i morse var det dags för det. 5.30 tyckte de att det var dags för mig att stiga upp. En hund som tjatar på att jag ska stiga upp går det att ignorera men fler än en är det bara att lyda.

Det var slitsamt

 I går var jag fortfarande sliten efter besöket hos psykologen och nu börjar jag få tillbaka min vanliga låga ork. Det gör att det först är i dag som jag börjat reflektera över utredningen. Jag kan känna att det är lite synd att utredningen inte gjordes förutsättningslöst.

Lite över två timmar

 Så lång tid tillbringade jag med psykologen i går och sedan var min utredning klar. Resultatet som han kom fram till hann vi prata om. Nu är inget skrivet i sten än för han måste ta upp mig på en konferens som inte kommer att ta plats innan oktober.

Jag har ingen lust

Bild
Om en stund ska färden till psykologen starta och jag har verkligen ingen lust. Att behöva åka 10 mil för att träffa honom gör inte det hela roligare. Jag har full förståelse för att en del som nog skulle behöva kontakt med psykiatrin skiter i det på grund av bök med att ta sig dit.

Stress stress stress

 Batteriet i min aktivitetsklocka tog slut på fm, har alltså inte en aktivitetsklocka som man laddar batteriet i. Nu skulle man kunna tro att jag skulle tycka att det var skönt att slippa få veta när jag varit stilla i en timme.

Känner hur de går runt

 Tiden har kommit när älgflugor finns överallt. Efter promenaden mitt på dagen så har jag känt hur minst en går runt på mitt huvud. Att lyckas få grepp om dem och ta död på dem är inte så lätt som det låter. När de väljer att bita mig blir det lättare.

Privat nummer

 I vanlig ordning hade jag ett missat samtal och det loggades som privat nummer. Privat nummer innebär för min del att det oftast är sjukvården.

Börjar bli höstfärger

Bild
  Temperaturen säger däremot inte att hösten är på gång. Börjar bli lite trött på att bli trött och seg av den här värmen och längtar till nästa vecka och svalare väder. Såg att en i ett hus en liten bit bort fick hem ett släp med ved. Det var inte en lång stund som de orkade lassa ur veden.

Det börjar bli jobbigt

Bild
  Det är trevligt att det äntligen blev sommar men det hade gärna fått vara lite svalare varannan dag och gärna lite regn på nätterna. Att vattna varje kväll är jag inte van att behöva göra och värmen suger ur all min energi. 

Lady Gaga och Håkan Hellström

 I dag är en dag när jag saknar vår förra granne. Han var en bra granne, det värsta som han gjorde var att lyssna på dragspelsmusik och dansbandsmusik lite högt ibland. Våra nuvarande grannar irriterar mig mer. Bortsett från deras helvetskatt så har jag inte samma musiksmak som de har.

Ingen spindel????

Bild
 Jag har tittat noga men kan inte se någon spindel i spindelnätet. Spindelnät är som konstverk. Det är perfekt ljus att fota i på morgonen men det varar inte länge. Sedan blir det för mycket sol och skuggorna blir hårda och tråkiga. I takt med att solen börjar bränna blir jag trött och gömmer mig inne.

En konstig person

I går träffade jag på en person här i byn, att personen inte bor här insåg jag omedelbart och var rätt säker på att det var dottern till en som bor här. Eftersom jag oftast är rätt vettig så hälsade jag på personen och hade ett kort samtal. 

Avboka

 Jag är så ologisk att jag blir irriterad på mig själv. Nu har jag äntligen fått en tid till psykologen för att fortsätta med min utredning och allt jag känner för är att avboka tiden. Jag känner inte för att släppa in någon i mitt huvud nu och om jag kommer känna så dagen för besöket så är det meningslöst.

Stor som ett äpple

Bild
Nu har en del vallmo blommat över och att låta alla frökapslar sitta kvar är inte bra när de är i den här storleken. Om jag hade planerat att skörda så som opiumodlare gör så skulle jag nog vara nöjd med storleken. Att försöka framställa opium själv har jag inga planer på.

Psykologen är bevakad

Nu är det inte jag som bevakar någon psykolog för det hade inte varit vettigt eller roligt. Så att lägga energi på det skulle jag inte göra. Jag kunde däremot läsa i min journal att en annan psykolog hade skrivit i min journal att hon bevakar psykologen som har hand om min utredning för att se om han kan fullfölja/fortsätta med den snart.

Kan inte vräka fjärilslarver

Bild
Jag tänkte att det nu äntligen borde gå bra att ta bort vårt bestånd av brännässlor men så var det inte. En ny bunt fjärilar är på väg så det är bara att stå ut med brännässlor ett tag till.

Inte mycket kvar av juli

Bild
Dagarna rullar på utan några större överraskningar och jag är galet trött hela tiden. Om jag inte somnar på dagen så är det en ovanlig händelse

Omväxling

Bild
Ett inlägg utan gnäll. I går kunde jag plocka lite egna tomater. Den röda sorten är det bättre fart på än de gula tomaterna. Tur jag sådde två olika sorter i våras. Lite jordgubbar gick det att plocka i dag och jordgubbar är sommar.

Bara gnäll från mig

Bild
Kanske går att släta över det lite med en bild på en sädesärla. Vi hade en värdelös vinter och den här sommaren är också värdelös. I natt var det två plus och det mår inte mina odlingar bra av. Jag blev väckt av en fågel som flög in i sovrumsfönstret. En massa jordgubbar ruttnar bara bort för det är kallt och regnar jämt. Det blir inga äpplen i år. Jag har fortfarande inte fått kallelse till årskoll på vc eller kallelse till psyk. Jag är gnällig

Det här med barn

Bild
Det är inte någon hemlighet att jag aldrig har velat ha barn och aldrig kommer att skaffa några. Jag ser det som mer roligt att titta på svalornas ungar än människobebisar. En ladusvala. Rätt roligt att titta på när den sitter och viftar med vingarna och tigger. Nu var det inte riktigt det som det här blogginlägget skulle handla om utan det skulle handla om människors avkomma.

Halvsover

Bild
Bara dagar som man gör bäst i att halvsova sig igenom så att de tar slut

Irriterande fenomen

De som står för det irriterande fenomenet är aldrig folk som bor här. Oftast är det gäster till någon som har semesterhus här och deras högsta önskan verkar vara att bli överkörda.

När solen äntligen lyser så orkar jag inte vara ute

Bild
Det har varit så vansinnigt tråkigt väder. Kallt och ett evigt regnande så jacka inte ens hinner torka innan det är dags att gå ut igen. Några timmar orkade jag vara ute och göra lite nytta men sedan tog orken slut.

Seg bybo

Bild
Att vänta på människor är aldrig någon höjdare och det är vad jag ägnat mig åt i dag. En i byn skulle komma förbi och hämta en sak men han har inte synts till. Det känns som om hoppet snart är slut för att han kommer att dyka upp i dag.

Det är bara att lita på mitt ord

Bild
Det finns minst en tornfalk i den här bilden. Det brukar vara minst en par tornfalkar som har ungar här i byn och så är det även i år. Nu har ungarna börjat ta små flygturer och jag har försökt fota dem många gånger. Nu vill de inte bli fotade utan visar sig bara när jag har helt olämpligt objektiv för att fota fåglar.

Det borde jag ha kunnat räkna ut

Jag har gjort för mycket i några veckor nu och jag vet att det inte fungerar i längden. När jag pressar mig under en tid så tar det plötsligt stopp.

Skulle kanske skriva några ord

Humöret ligger på minus och det blev inte bättre av att dagen började med en promenad i regn och fem grader. Inte riktigt vad jag skulle kalla för sommar. Öppenpsyk har jag inte hört något från så det lär ta ytterligare några månader innan min utredning kan fortsätta.

Det blev juli

Bild
Och istället för värme så kom regnet.

Helg

Bild

Varmt varmt varmt

Bild
Jag är helt klart inte gjord för temperatur runt 30 grader dag efter dag. Om det hade varit svalt på kvällen så hade jag nog klarat värmen bättre men det blir aldrig svalt. Honungsfacelian mår bra och trivs.

Sommar

Bild
Den här tiden på året när man ska njuta är här. Nu gör inte jag det utan jag har slitit i trädgården och inte haft någon ro att sitta och ta det lugnt. Blommorna uppskattar jag i alla fall och det får vara bra så nu