Nja det håller jag inte med om

För ett tag sedan så skrev en person en artikel som analyserar ett "bloggforum" om psykiatrisk vård. Att jag har satt citationstecken runt bloggforum beror på att jag aldrig har sett det som ett bloggforum utan en blogg med länkar till andra bloggar som skrivs av personer med psykiatriska diagnoser. Det finns en länk där till min blogg men det är inte samma sak som att jag håller med om allt som skrivs i bloggen eller att jag har något gemensamt med alla som har länkar där till sina bloggar.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om artikeln. Att jag inte håller med om en del av slutsatserna kommer knappast som en chock för någon. En av meningarna som jag hakade upp mig på är denna:

"Dessutom presenteras eller presenterar sig nya skribenter ofta genom sin specifika diagnos, något som visserligen upprätthåller snarare än ifrågasätter psykiatrins tolkningsföreträde men som också blir medel för att positionera sig som en både kompetent och legitim patient"

Låt dom aldrig slå ner dig s 7 av Anna Johansson

Med tanke på att bloggarna indelas efter vilken diagnos skribenten har känns det inte så underligt att människor som skriver någon kommentar tar upp sin diagnos. Så pass förvirrad är inte jag att jag tror att någon diagnos innebär att man har kompetens eller större rättighet att uttala sig. Jag ser det inte som underligt att man tar upp sin diagnos i en blogg som tar upp förhållanden inom psykiatrin. Det är inte underligare än att man nämner vad man har för hundras om man skriver något i en blogg som skriver om hundar.

Artikeln i sin helhet går att läsa här Låt dom aldrig slå ner dig

Kommentarer