Än blommar den

Kan sammanfatta dagen i några punkter
  • Ljungen blommar än.
  • Jag är irriterad på vårdcentralen som inte har svarat på ett meddelande som jag skickade genom mina vårdkontakter i mån.
  • Fundersam på om jag tänker läsa ut boken jag läser nu. Än så länge så känns den bara som någon form av hyllningstext till författarens far. Nu handlar boken om hans far och hans öde men bilden som ges känns lite för glorifierande.

Kommentarer

  1. Det är dåligt av VC att inte svara, man skickar väl inte meddelanden för nöjes skull heller! :x
    När jag läste pedagogik för många år sedan (vet inte hur länge) så tvingades vi läsa "Mig äger ingen", och som missbrukarbarn så blev jag duktigt irriterad på författarens hyllning till sin alkoholiserade far. Jag orkar inte med folk som inte ser hur det faktiskt är/var, och att det _inte_ reflekterar på barnet vem föräldern är/var. Det är inte mitt fel att mina föräldrar var/är missbrukare, det är helt deras grej. Därför behöver jag inte heller glorifiera dem. Jag älskar dem, men de var usla föräldrar ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tidigare så har de alltid svarat inom ett dygn så det känns lite irriterande. Enligt informationen ska de svara inom tre arbetsdagar och det har det gått imorgon så jag lär få ringa.
      För ovanlighets skull så läser jag inte en bok om missbruk utan den här handlar om en man som var nära Allende under militärjuntans statskupp i Chile. Det är mycket möjligt att allt som sonen skriver är helt korrekt men som läsare känns det lite onyanserat eller så är det bara språket som känns för högtravande för mig.
      Förstår helt att du blev irriterad. Alkoholister är inte onda människor men de kommer aldrig att finnas till hand på samma sätt som "vanliga föräldrar"

      Radera
    2. Är det en översatt bok eller är den skriven på svenska i original? Översättare kan ju vara riktigt förstörande ibland, så att man får känslor som är helt annorlunda än vad som är meningen på originalspråket.

      Radera
    3. Den är skriven på svenska. Tror att det handlar till viss del om att det inte kan vara lätt att ge en korrekt bild av en far man förlorade när man var barn. Blir nog lätt att man sätter föräldern på en piedestal och missar att ge läsaren en bild av vem han var

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den