Saker som nog bara händer på landet

När jag var ute och promenerade på en skogsbilväg så hörde jag att det kom en bil bakom mig så jag gick så långt ut som möjligt på vägen. När bilen var jämsides med mig stannade den och föraren som bor här i byn frågade mig om jag hade plockat några hjortron än. Svaret på den frågan blev ett nej. Nu hade jag kunnat utveckla mitt svar mer och förklarat att om jag hade tagit mig ut på myrarna så hade jag inte orkat ta ett steg till och helt enkelt fått stå still till någon kom och lyfte mig till fast mark. Ibland är det vettigare med ett kort svar och så fick det bli. Då visade han mig hur mycket som han hade plockat och frågade om jag ville smaka.
För mig är det sådana här små händelser som är speciella för livet här. Det finns en nyfikenhet och öppenhet mot folket som bor här i byn och jag ser absolut charmen med det.

Kommentarer

  1. Låter hur charmigt som helst. Jag bor hellre på landet än i storstad. Då skulle jag stressa ihjäl mig.

    SvaraRadera
  2. Trots att jag bor i en stor förort till Sthlm så har vi delvis samma bykänsla här - det går inte att gå ett kvarter till ICA eller till bussen utan att se och hälsa på någon man känner och ofta stannar man och pratar ett tag om man har tid. Många har jag iofs träffat genom hunderiet så att jag känner dem därigenom, men många är också "bara" grannar som bott här länge precis som jag. I Sthlms innerstad skulle jag aldrig kunna bo. Never.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den