Fem månader utan någon information

Jag upptäckte att jag hade ett missat samtal på mobilen, inte ovanligt alls för jag har den på ljudlöst och bär inte runt på den inne. Det var inget nummer som jag kände igen så jag fick ta och söka på det. Till min förvåning visade det sig att det var dalarnas landsting/region eller vad de nu kallar sig.
Jag tänkte att det måste ha varit öppenpsyk så jag loggade in i min journal för att se om det fanns någon notering. Det gjorde det och budskapet var att en person ringt men inte fått tag i mig. Anledningen att den ringde var för att berätta att jag hade en tid till psykolog i mars.

Jag känner att jag inte riktigt förstår hur de arbetar. Det är fem månader sedan som de hörde av sig och berättade något alls. För två månader sedan hade de en konferens och beslutade att min utredning skulle fortsätta och ett besök hos psykolog skulle bokas. Det var det ingen som informerade mig om utan det fick jag läsa i min journal. Varför de plötsligt fått för sig att ringa nu istället för att bara skicka en kallelse gör mig mest förvirrad. Som jag ser det hade det varit rimligare att ringa mig i december/januari och berättat att jag nu stod i kö hos psykologen och att en kallelse skulle skickas när jag fått en tid. Det hade gjort att jag som patient känner mig informerad om min vård om man nu ska kalla det för det.

Jag måste erkänna att jag rätt ofta har känt för att höra av mig till psyk och bara säga att jag skiter i utredningen för det här känns bara löjligt. 2018 ett besök hos läkare/psykiater för att de skulle avgöra om jag skulle få göra en utredning. 2019 ett besök hos kurator för att prata om barndom och annat flum och sedan pratade hon med en anhörig till mig. Jag undrar hur många år som de räknar med att en utredning ska ta. Om det visar sig att psykologen är en knäppskalle så är risken stor att jag kommer att ägna besökstiden åt att förvirra den och sedan bara skita i att fullfölja utredningen. Jag trodde att en ny utredning skulle gagna mig men så känns det verkligen inte

Kommentarer