Galet fet

Jag menar inte mig själv utan det är en hund jag syftar på. För en bra tid sedan så skaffade två i byn en hund som de forslade från ett annat land. Första gången som jag såg den sa jag till min sambo att jag hoppas att de sätter den på diet för den var överviktig.
Vi slutade promenera förbi den familjens hus för några månader sedan för vi tröttnade på att deras hundar gång på gång uppförde sig illa. Ibland tog hundarna sig ut och försökte attackera våra vilket gjorde att det aldrig kändes behagligt att passera där. Efter att försökt prata med dem insåg vi att det hade varit mer givande att dunka huvudet i en vägg. Någon mening med att riskera att våra hundar blir skadade är det aldrig så vi slutade bara gå åt deras håll. I dag såg jag då bilder på den senaste hunden på instagram och fy fan hur den ser ut. Kroppsformen påminner mest om en säl på långa ben. Hunden är smällfet och ser på riktigt ut som en boll med ett litet huvud. Hade hunden varit i bra form skulle jag gissa att vikten borde vara någonstans mellan 25-30 kg så det handlar alltså inte om en liten hund. Vikten nu skulle jag gissa är en bit över 40 kg, någon midja eller kroppsform har den inte utan är bara fet.
Som ägare går det inte att missa att hunden har en abnorm övervikt. Lite extra hull kan jag tycka att det är lätt att missa om hundarna får men lite extra hull och smällfet är det stor skillnad på

Kommentarer