Verkar som många skiter i uppmaningen

Tydligen finns det människor som fortfarande anser att rekommendationen att inte resa runt i påsk inte gäller dem. I går var det en hel del bilar med takboxar som gasade på genom byn och nu kan givetvis någon vara en som bor i närheten men inte alla.
Jag skulle önska att alla som åker runt i Sverige får betala den riktiga kostnaden för sjukhusvård om de behöver uppsöka vården på någon annan plats än var de är skrivna. Svider det ordentligt i plånboken så lär de sig kanske något.
Det är nästan komiskt med ett par här i byn, först köpte de sitt hus som ett semesterhus och efter något år flyttade mannen hit medan frun bodde kvar i en stor stad och kom hit när hon var ledig från jobbet. Frun dök upp i byn för några dagar sedan och har varit här sedan dess. Frun är läkare så man kan tycka att hon borde förstå bättre...
En familj från Stockholm har också semesterhus här men de verkar lyda uppmaningen att inte resa runt. Innan allt med covid-19 så brukade de vara här i stort sett varje helg men nu har de inte synts till på länge.
Det ska bli intressant att se hur mycket löst folk som kommer att dyka upp under de närmaste veckorna

Kommentarer