Irriterar mig på psykiatrin

Det i sig är inte så ovanligt men den här gången känner jag att det är en logisk irritation. Nu har det gått lite mer än en månad sedan som de på en konferens beslutade att jag skulle få träffa en psykolog. Om jag inte hade läst i min egen journal så hade jag inte vetat om det och det är det som orsakar mig irritation.
Om man inom den vanliga vården ska slussas vidare till specialist eller liknande så skickar de ett brev med den informationen. Då brukar det stå att man ska till vem/var man nu ska till och hur lång väntetid man får räkna med på ett ungefär. Vettigt enligt mig att informera patienter så att de vet att de inte är bortglömda men att det kan ta tid innan något sker. Inom psykiatrin däremot får man noll information. I september pratade jag med kuratorn och efter det har jag inte fått någon information. Varför patienter ska behandlas på olika sätt beroende på om det är fysisk eller psykisk vård de väntar på har jag inte riktigt förstått. Som jag ser det borde patienter värderas lika och vården borde inse att alla patienter förtjänar att få information om sin vård eller brist på den. 

Kommentarer

  1. Psykvården lämnar en del övrigt att önska, särskilt i din region verkar det som. Har ett par andra bekanta som inte får någon återkoppling de heller, soc begärde utredning på en av dem för att fortsätta ge ekonomiskt bistånd istället för att kicka henne till AF/FK, lyckligtvis fattade de att felet inte låg hos min bekant när ingenting hände. Bara det är ett framsteg tycker jag.

    Det är så otroligt korkat att inte ens skicka dig ett kortfattat brev, det borde falla under Patientlagen tycker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Psykiatrin här är lite av ett skämt. Ibland får jag en känsla av att de gör sitt bästa för att inte låta patienter få någon information. Jag har inget hopp om psykiatrin men jag kan tänka mig att patienter som ser dem som sitt sista hopp fort tappar det.

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den