Ibland är jag för artig eller normal

I dag hade jag nämligen velat ställa frågan.
-Vem är du? Nu fick min vettiga sida mig att avstå från det och därför får jag grubbla.
Byn jag bor i är liten och av folket som bor här är det inte många som är ute och går vilket gör det lätt att identifiera folk.
I dag på en promenad så upptäckte jag en person på andra sidan bron som jag befann mig på. När jag upptäckte personen valde jag att vända för bron är inte bred och jag är medveten om att alla inte uppskattar att behöva möta hund nära. Jag hade räknat med att känna igen personen när han hade tagit sig över. Det gjorde jag inte och inte fick jag heller någon ledtråd av vårt korta samtal. Med tanke på att han undrade om fisket är bra i ån så säger det mig inget. När vi hade pratat några ord gick jag över bron och efter några meter på andra sidan fanns det ytterligare en person. Den kände jag inte heller igen men hon berättade glatt att hon måste ut och gå varje dag.
Om det hade varit två personer som bor här borde jag rimligtvis känt igen minst en av dem. Bor de inte här så är det konstigt att de hittade till det stället utan hjälp.
Jag har försökt fundera ut var de hör hemma men jag har inte en aning. Om någon av de båda växt upp här och nu besöker en släkting skulle det förklara det mesta men ingen av dem pratade på mål. Här pratar de flesta på mål och ändrar ibland till svenska när de inser att den de pratar med pratar svenska. Träffar jag på dem i morgon så får jag väl vara lite oartig och fråga vilka de är

Kommentarer

  1. Jag tycker att det är helt legit att fråga folk vilka de är, i en liten by som där du bor - inte i förhörssyfte utan bara ren information och kanske nyfikenhet. Fick du reda på vilka de var? Nu blev ju jag nyfiken! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä jag fick aldrig veta vilka de är/var. Jag hade tänkt fråga en i byn som har koll på allt men det glömde jag

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den