En liten stöld piggar alltid upp

Nu vet jag inte helt om det stämmer men jag kände att det var en passande rubrik. Det är ytterst få saker som jag har stulit i mitt liv men i dag stal jag en sak. Nu vet jag inte om det rent krasst kan klassas som stöld.
Det finns ett bestånd av brandliljor på ett ställe i byn och jag har länge suktat efter en. Stället som de växer på är bredvid en väg genom byn som använts sedan medeltiden, inte en bilväg utan riktiga vägen går numer ett tiotal meter längre bort. Om det har funnits något hus där så var det före 1800-talet så om någon planterade liljorna en gång i tiden så vet jag inte vem som gjorde det. Jag har aldrig sett någon brandlilja i någon trädgård i byn, hade jag gjort det så hade jag bara frågat om jag skulle kunna få eller köpa en lök. I dag promenerade jag då förbi stället var brandliljorna växer och jag spanade för att kunna se var de kommer att dyka upp. Nu kunde jag hitta stället tack vare att stänglarna från förra året är kvar och är torkade. I det läget fick jag en liten knäpp och började gräva i jorden med handen och efter en del slitande hade jag tagit mig ner till en lök och efter lite lirkande fick jag upp en. Den hamnade i en rabatt här hemma och nu hoppas jag att den kommer att trivas och blomma i år. Om någon funderar så är det inte möjligt att ha för många liljor

Kommentarer

  1. Det är ett klart legit sätt att skaffa växter, det är onödigt att lägga pengar en inte har på det. Dessutom är viltplockade växter mycket härdigare än köpta.

    Jag ville ha ramslök och vet var det växer men när jag väl tog mig för att stoppa planteringsspaden i ryggfickan på hundvästen, så hittade jag dem inte. De syns bäst på våren, det finns någon måtta på hur länge jag vandrar planlöst där det kan ligga kid eller harpaltar och trycker. Jag köpte gräslök till matlagning och sparade den istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev chockad när jag tittade på tradera vad brandliljelökar säljs för. De säljs för mer än 200kr, helt vansinne

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den