Varmt varmt varmt

Jag är helt klart inte gjord för temperatur runt 30 grader dag efter dag. Om det hade varit svalt på kvällen så hade jag nog klarat värmen bättre men det blir aldrig svalt. Honungsfacelian mår bra och trivs.

Det finns en del blommor i trädgården som är valda för deras förmåga att locka fjärilar, humlor och andra trevliga insekter. Honungsfacelian är även bra på så sätt att den kan nyttjas som en gröngödslingväxt.

Kommentarer

  1. Nej värmeböljan var vidrig här också men uppöver åt ert håll var det ju ännu högre temp såg jag. Jag fick som vanligt sova på soffan några nätter då det var för varmt i sovrummet även med vidöppna fönster för att få in något svalare luft på kvällen.

    Vad är en gröngödslingväxt? Jag lär mig så mycket intressant om växter och odling av dig.

    Det är bra att du tänker på våra flygande små vänner, vi är ju i en situation där vi måste göra det. I koloniområdena där jag och Oliver ofta går, så syns det att ägarna till viss del har ändrat vad de sår för blommor och även att många satt upp insektshotell och har lämnat små "öar" i gräsmattorna även där det inte är buskar, träd eller stenar, där de sått blommor för fjärilar, bin och humlor. Det är bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är helt enkelt växter som är bra för jorden så inget mer komplicerat än så. Tanken är att växten ska myllas ner i jorden och då ger den näring till jorden. En del av gröngödslingsväxterna har kraftiga rötter så då bidrar de även till att jorden blir luftigare. Vi låter alltid en bunt brännässlor vara kvar i trädgården och det är kul att se hur översållade de blir av fjärilslarver

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den