Pyjamasbyxor och morgonrock

Så stiligt klädd är jag nu. Efter en promenad och en dusch är jag nu så trött att det inte känns som någon mening med att klä mig. Jag kommer ändå inte orka göra något mer ansträngande än att sitta och halvsova i soffan resten av dagen.

Det är riktigt värdelöst att hela tiden vara trött och inte orka göra allt som hör vardagen till

10 kommentarer:

 1. Hej
  Lider med dig som fått vara på Säter, ett helvete på jorden.
  Vet du om man får välja om man vill va i Säter eller Falun? Och är Falun ens bättre?
  Vilket skämt slutenvården är här uppe vet inte om man ska skratta eller gråta.
  Gillar din blogg mycket för övrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul är det verkligen inte på Säter men jag har blivit rätt duktig på att sitta av tiden när jag är där.
   Överlag är det så att "svåra fall" hamnar på Säter och lättare på Falun. Under tiden jag satt på Säter förra året var det även en del patienter som flyttades över till Falun när de hade blivit lugnare. Jag har inte hört om någon som har fått välja Säter eller Falun. Fördelen som jag nu kan se med Falun (har aldrig varit inlagd där) är att den bästa läkaren som jag har träffat inom psykiatrin jobbar där. Han var tidigare ansvarig för avdelningen på Säter som jag var inlåst på förra året.
   Vården här i dalarna lämnar väldigt mycket att önska. Läkaren som skrev ut mig i mån konstaterade att jag inte hade en psykos och inte var traditionellt deprimerad så det fanns ingen anledning att hålla mig inlåst för de kunde ändå inte göra något.
   Tack, blir alltid glad när någon gillar bloggen

   Radera
 2. Jag kommer aldrig vänja mig vid Säter, fy.
  Får du någon bra behandling i öppenvård för din borderline här uppe?
  Gud så hopplöst när dom som ska hjälpa ger upp bara för att det är enklast.
  Man vet att man kommer bli.sviken ändå gör det ont när det väl sker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ingen behandling överhuvudtaget. På öppenvården fick jag erbjudande om att komma och prata en gång i veckan men jag tackade nej. Det handlade inte om att få träffa någon psykolog/psykiater utan det handlade bara om att man kunde få prata med någon som i bästa fall hade fått någon snabbutbildning inom psykologi. Att det inte skulle ge mig någon var/är jag övertygad om, kan lika gärna prata med ett träd. Annars så har min behandling enbart varit att prata med läkare på öppenvården 1 gång i månaden och det kändes rätt meningslöst så öppenvården tackade jag nej till i maj(? kanske april). Tanken är att jag får klara mig själv och öppenvården tycker att jag ska höra av mig när jag tänker ta livet av mig.

   Radera
 3. Känner igen mig! Sen jag flyttade upp har jag inte fått någon hjälp. Provade ett tag men dom blev provocerade av mig, jag sa vad jag tyckte att dom inte har någon kompetens för min problematik och sen var jag inte välkommen dit mer... Helt sjukt. Hur fan tänker dom att man ska klara sig själv och utvecklas utan hjälp?! Dom kan ju prova själva att ha.borderline en dag och sen återkomma, om dom ens hade levt... Idioter! Blir så förbannad! Antar att du liksom jag många gånger blivit kränkt och illa behandlad och jag är också en sån som inte håller käft, det gillar dom inte.
  Är som om dom går och väntar på ens självmord så har dom ett problem mindre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min känsla är att öppenvården klarar människor som enbart lider av depression. Allt som är svårare än det kan de inte hantera. Till mig har de sagt att eftersom jag tidigare har klarat av att leva "normalt" i perioder så kommer jag kanske klara det nu igen. Jag har slutat bry mig och konstaterar bara att valet är mitt om jag vill leva eller dö

   Radera
  2. Ja det valet är alltid ens egna.
   Dock har jag gått i bra öppenvård - DBT men kanske menade du öppenvården i Dalarna och då kan jag inte annat än instämma. Det är fan förjävligt.

   Radera
  3. Ja, jag syftar bara på öppenvården här. Vet att det även finns öppenvård i dalarna som är helt okej. Synd bara att det kan skilja så mycket åt. Har hört av andra patienter när jag suttit på Säter om hur deras öppenvård fungerar och det har varit okej

   Radera
 4. Har dom också borderline?
  Många som inte har det verkar nöjda, hur man nu ska tolka det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon var det i alla fall med borderline men mest var det nog patienter som var bipolära nu när jag tänker efter

   Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den