Fortsätt till huvudinnehåll

Pojke försvunnen av Anna Jansson

Bokomslag Pojke försvunnen (pocket) Charlotta har det inte lätt i livet. En son förlorade hon i en drunkningsolycka och nu är hon övertygad om att hans yngre bror är sjuk.Läkarna och hennes bekanta tar inte hennes oro på allvar. De flesta anser att hon bara överbeskyddar Andreas och hans yngre syster och att de inte får vara barn. Andreas har inga riktiga vänner utan söker sig ofta till kyrkogården för att prata med sin döda bror. Han försöker bli vän med sin mors vänners barn men de ser bara honom som ett irriterande barn som försöker få vara med. En kväll försvinner Andreas och det verkar inte som om någon vet var han har tagit vägen.
Maria Wern jobbar på Gotland under sommaren för att få lite distans till Krister och deras skilsmässa. Att vara utan barnen är jobbigare än hon har tänkt sig men hon ser fram emot att få träffa en av sina gamla kollegor igen. Kanske kommer det att bli något mellan dem nu när hon är skild.

Den här boken är precis som de andra böckerna om Maria Wern ett bra tidsfördriv men historien kändes lite för krystad för min smak. Läsvärd men inte en fantastisk läsupplevelse

Kommentarer