Apelsinkaka
En god kaka med en liten mängd fett.
Ugn 175 grader Gräddning ca 30 min
Vispa ägg och socker pösigt. Ha i det rivna skalet från apelsinen och apelsinsaften. Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Koka upp margarinet med vattnet och häll det hett i smeten. Rör om i smeten så att den blir slät och häll ner den i formen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och efter ca 30 min kan du äta kaka
Ugn 175 grader Gräddning ca 30 min
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2½-3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Rivet skal från en apelsin och saften från den
- 75 g margarin
- 1 dl vatten
Vispa ägg och socker pösigt. Ha i det rivna skalet från apelsinen och apelsinsaften. Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Koka upp margarinet med vattnet och häll det hett i smeten. Rör om i smeten så att den blir slät och häll ner den i formen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och efter ca 30 min kan du äta kaka
Kommentarer
Skicka en kommentar
Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den