Diagnoser

Att jag överhuvudtaget blev diagnostiserad beror på att jag under min tid som inlagd/inlåst blev erbjuden att göra en utredning. Att jag valde att genomföra utredningen berodde till stor del på att läkaren på avdelningen som jag först var på skrev i min journal att han misstänkte en neuropsykiatrisk diagnos på mig. Hur i helvete han kunde få för sig det är för mig fortfarande ett mysterium. Enklaste sättet för mig att få bort den stämpeln var att göra en utredning om vilka diagnoser jag i verkligheten har.

Det som psykologen då kom fram till var borderline och drag av narcissistisk personlighetsstörning. (Jag vet att det inte kallas borderline längre men vem sjutton orkar skriva emotionellt instabil personlighetsstörning).

Jag kan inte påstå att jag riktigt identifierar mig med borderline diagnosen. Nu har jag läst en del bloggar av folk som har borderline och jag kan inte riktigt känna igen mig i deras tankar heller. Jag bryr mig inte nämnvärt om diagnosen/diagnoserna är felaktiga. Jag är som jag är

Kommentarer