Får läsa det som finns

Eftersom idiotläkarna på den här avdelningen inte låter mig gå ut så kan jag inte låna några böcker. Nu är det så att på den här avdelningen (95) så kommer folk från biblioteket ibland upp med böcker som de då ställer i ett av dagrummen. Nu skulle man kunna tro att böckerna som kommer till den här avdelningen skulle vara böcker som riktar sig till vuxna personer eftersom det här är en vuxenavdelning. Men givetvis är det inte så, 5-6 böcker är vanliga böcker romaner,thrillers och liknande. Resten brukar vara lite bilderböcker,kokböcker och annat rätt ologiskt. Om man då är ute efter något att läsa så är utbudet väldigt begränsat och i många fall blir det så att jag läser något som jag aldrig skulle ha valt själv.


Bokomslag Gunillas man försvann (inbunden) Den här gången föll valet på  Gunillas man försvann av Gunilla Söderholm och Ulla-Lene Österholm. Boktiteln avslöjar vad boken handlar om. Gunilla är gift och har en son de lever i en form av idyll i början med sedan blir mannen mer och mer uppslukad av sitt jobb. Gunilla och sonen får kämpa för att få tillbringa någon tid med sin far/make. Gunilla blir gravid på nytt och mannen drar sig undan mer och mer till en dag när han plötsligt är borta. Ingen vet var han är och Gunilla polisanmäler försvinnandet. Med tiden får Gunilla insikt i affärerna som hennes man ägnade sig åt och inser att det inte bara var henne och barnen han lämnade utan han lämnade även mycket skulder efter sig. Eftersom mannen är borta blir det Gunilla som ensam har betalningsansvar.

I boken får vi följa hennes kamp för ett vettigt liv för sig själv och sina barn och hur hon får kämpa mot myndigheterna. Det är en helt okej bok men den känns lite för avhuggen. Det känns inte som om boken gav något svar på hur Gunilla egentligen fick det till slut.

Kommentarer