Bara för att en bok är bra så är inte alla det

Har man läst en bra bok av en författare så blir det lätt så att jag gärna läser fler böcker av författaren. Därför blev det så att jag lånade Det svarta guldet av Jan Mårtenson.

Bokomslag Det svarta guldet (e-bok) I boken får vi följa antikhandlaren Johan Kristian Homan. Under en fiskeresa kommer han i kontakt med flera framgångsrika personer. Homan och hans vän väljer att åka hem tidigare medan de andra fortsätter att fiska. Under en fisketur försvinner en av männen och han hittas senare död. Teorin är att han har fallit från någon sten medan han fiskade och drunknat. En olycka kan ske men när ytterligare en av personerna avlider efter att han har återvänt hem blir Homan nyfiken. Hanbörjar göra efterforskningar och kastas in i något han inte hade räknat med.


Boken är inte läsvärd. Den vackra kvinnan som utnyttjar sin skönhet för att få förmåner, äregiriga män, man som försätter sig i fara på grund av sin nyfikenhet, nyfikna mannens vacka flickvän med farligt jobb och lite antikviteter. Om man tycker att det låter intressant så kan nog boken uppfattas som bra. Jag tyckte mest att den var fruktansvärt tråkig och boken lyckades aldrig få mig att bli nyfiken på vad som skulle ske.

Kommentarer