Önskningar nedtecknade

Nu finns mina önskningar när det gäller begravning och liknande på papper. Eftersom jag känner min familj så tror jag inte att de helt kommer att följa mina önskningar och det är helt okej.
Tidigare har jag varit helt inställd på att begravas i min familjegrav och att en dikt av min favorit poet skulle finnas på min gravsten. Poeten är William Blake och dikten är The Garden of Love om någon funderar. Det är den enda dikt som jag kan utantill och som jag känner något för. Nu har jag däremot gjort en helomvändning, jag vill kremeras och askan ska spridas i vinden. En gravsten var tidigare en symbol för mig att man en gång har levt och det kändes viktigt att det skulle finnas något kvar efter mig. Nu inser jag att jag lika gärna kan rista in mitt namn i en sten i skogen och att en gravsten och grav på sätt och vis symboliserar ett liv som varit men det är även något som ger de anhöriga dåligt samvete. Hur många finns det inte som har dåligt samvete för att de inte har tittat till anhörigas gravar på länge eller planterat nya växter på graven?

Jag antecknade att jag motsätter mig obducering, nu lär det väl bli det ändå men det skadar inte att jag framför min åsikt.

Kommentarer