Ytterligare en bok avverkad

När jag var inlagd här förra gången blev jag rekommenderad att läsa kråkflickan, hungerelden och pythians anvisningar. Det gjorde jag under tiden jag var inlagd och jag gillade alla tre böckerna. Natten till i lördags så jobbade skötaren som hade fått mig att läsa de tre böckerna och hon berättade att författarna hade kommit ut med en ny bok. Hon hade boken men hade inte hunnit läsa den själv och erbjöd sig att ta med sig den åt mig när hon skulle jobba natten till idag. Det tackade jag ja till och anser att det var väldigt snällt att göra det. Igår kväll fick jag då Glaskroppar i händerna.

Bokomslag Glaskroppar (inbunden) Jag läste ut den för en liten stund sedan och den är kanske inte den bästa bok att läsa när man är inspärrad på psyket men det var å andra sidan inte heller de tre andra böckerna.

Ungdomar i Sverige tar livet av sig på en rad hemska sätt och det som de alla har gemensamt är att de lyssnar på ett kassettband med musik när de begår självmord. Det är olika låtar som varje person har lyssnat på men det är samma band som ligger bakom musiken. Medan polisen börjar utreda det så finns det en ung kvinna som ägnar sig åt självskadebeteenden och väntar på att få sin låt på ett kassettband.

Boken är bra men inte lika bra som trilogin om Victoria Bergman. Det går inte att förneka att författarna har ett språk som gör att man som läsare sugs in i berättelserna och får förståelse för de olika karaktärerna. Att skriva böcker där läsaren inte på förhand kan räkna ut hur allt förhåller sig är en stor gåva. Nu är det här första boken i en ny trilogi och jag räknar med att de andra böckerna kommer att vara lika bra skrivna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den