Det gäller att titta ut om man vill se något

Jag tänkte att det var några dagar sedan nu som jag hade sett rådjuren och funderade över var de hade tagit vägen. Sedan tittade jag ut genom fönstret.
Det är nog lite så livet är. Ibland funderar man i onödan över saker istället för att bara öppna ögonen och se vad man har runt sig.

Kommentarer

  1. Du, om man hamnar på Säter finns Lena M kvar där på någon avd? Vet du isf vilken? Finna någon psykolog?
    Har bara skräckminnen därifrån med otrevliga skötare som inte förstod nåt alls. Och hon Susanne läkaren som typ ser hängd ut fy!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lena jobbade lite sist jag var inlagd. Tidigare vet jag att hon hade hand om 93 men hur det är nu vet jag inte riktigt, träffade henne när hon hade jour när jag var inlagd. S kommer alltid att smyga runt så länge som hon är chefsöverläkare, tragiskt men sant. Hon verkar dock mest ha jour och hoppa in och ha hand om 95 när tokläkaren Li.. inte är där. Jag såg någon "ny" manlig psykolog smyga runt sist jag var inlagd. Psykolog K vet jag är mammaledig och Psykolog H slutade på Säter. Psykologerna som finns nu har jag aldrig pratat med så jag har ingen uppfattning om hur de är.
      Jag vet vilka som är avdelningsläkare på 90 och 95(eller de var det i alla fall för en månad sedan). Det är Li och Co(kanske Ko skiter i hur hon stavar) två kvinnor. Li sitter mest och vinklar huvudet och hummar medan man pratar. Co försöker mest provocera på rätt dålig svenska, stort ordförråd har hon i alla fall inte. Båda är riktigt värdelösa och har noll respekt för patienter.
      Nu är det här bara mina åsikter så kanske kommer du att tycka att de är vettiga

      Radera
  2. Har bara mött två bra läkare under alla mina år o det va inte här uppe. De flesta är kränkande o dumma i huvudet enligt min erfarenhet. Dessutom eftersom jag alltid hamnat på LPT vänder dom allt mot mig även om min reaktion på nåt är helt adekvat. Har skällt ut läkare mer än en gång o jag har blivit nerdrogad mot min.vilja när nåt inte passar dom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också alltid haft LPT. Det är verkligen brist på vettiga och trevliga läkare på Säter. De som i mitt tycke är bäst av dem som jobbar där nu är Lena och Vlad. Vlad håller dock mest till på rättpsyk så han får man inte träffa ofta. Tyvärr är det ju så att man inte har något att säga till om och det tycker jag är värst

      Radera
  3. Ja
    Och klistervak är det vidrigaste
    Vilken person kan gå på toa utan problem när en främling står och glor?! Mardröm
    Kan inte förstå att det är "vården" a.k.a förvaringen man ska få när det är som.värst
    Finns det några skötare som är okej?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns en bunt skötare som jag gillar både på 95 och 90. På 90 är det fler skötare som jag gillar än ogillar och på 95 är det tvärtom. Jag är inte så pigg på att namnge människor här bara.

      Radera
  4. Lugnt. Är inte intresserad av namn på dom frågan var mer generell. Om man har han får man lämna rummet då? Hörde att man inte får det i Falun vilket verkar helt sjukt. Samtidigt vet jag inte om det är bättre där, har inte ett enda bra minne från Säter. Lika vidrigt som akuten på st göran.

    SvaraRadera
  5. Svar
    1. Jag skulle inte bli förvånad om
      man inte får lämna rummet. Så var det på Säter tidigare, skulle inte bli ett dugg förvånad om de fortfarande gör det. Anmälan till IVO rörande mig handlade om det. http://alltoviktigtochviktigt.blogspot.se/2014/05/anade-det.html?m=0. Jag hade vak i 3 veckor och satt alltså mer eller mindre helt isolerad den tiden. Fick äta mat sittandes i sängen och maten serverades på en plasttallrik och jag fick inte ha kniv eller gaffel utan bara en sked. Om någon mer blir utsatt hoppas jag att det blir ny anmälan till IVO. De får inte hålla en patient enbart på dens rum bara för att man har vak

      Radera
  6. Men för i helvete! 10 år sen jag var där sist och dom håller fortfarande på! Tänkte att nåt skulle hänt under ett decennium.
    Läste artikeln och vad är detta; " olyckligtvis uppstod detta på grund av en subkultur på avdelningen"?! Jag mår illa. Beklagar verkligen för att även du blivit utsatt för en sån här tortyr.
    Om man skulle hamna inne igen bör man med andra ord kunna kräva att dom inte får göra så och hänvisa till artikeln om man inte får gehör?
    Fan jag mår verkligen illa... Man blir utsatt för sjuka saker och deras övermakt är total.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det störde mig rätt ordentligt att ansvariga skyllde på skötarna, därför ställde jag S till svars när jag var inlagd sist.
      Nja, de har fortfarande rätten att ägna sig åt avskiljning men om jag nu minns rätt så är det 8 timmar som då gäller och sedan måste ansvarig fatta nytt beslut. De har däremot inte rätt att bara stänga in någon i ett rum utan en väldigt bra anledning och det får inte fortgå dygn efter dygn. Skulle det ske är mitt bästa tips att säga att det blir en anmälan till IVO för sådant gillar de inte

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den