Orkar inte delta i spelet

Läkare Li hade tänkt sig en pratstund med mig idag. Nu blev det inte riktigt som hon hade tänkt sig. Det första jag sade på tröskeln in till rondrummet var frågan om hon tänkte skriva ut mig. Svaret jag fick var att hon först måste prata med mig för att avgöra det. Min respons på det blev att jag inte vill ha med henne att göra och att hon bara kan skriva ut mig. Med det sagt knatade jag iväg.

Jag vet hur det fungerar här och läkarna fattar beslut om patienter ska skrivas ut innan man får ett samtal. Läkarna hör med personalen hur patienterna har uppfört sig och hur de verkar må och utifrån det fattas beslut. Om sedan patienten säger något väldigt underligt på läkarsamtal kan läkarna givetvis ändra åsikt. Jag gillar som bekant inte Li så hon skulle ändå inte få någon information av mig angående hur jag känner så det skulle inte påverka beslutet.

Före läkarmötet fick jag dock gå till kiosken med skötare och där träffade vi på en som rätt ofta var vikarie på 90 när jag var inlagd förra året. Det var kul att se honom igen och höra hur det var. Det är lite lustigt att det ändå är så många av skötarna på 90 som verkar gilla mig och ger mig en kram. Här på 95 är det inte så många som gillar mig

Kommentarer