Fortsätter att läsa på samma tema

Bokomslag Sänder på tusen kanaler : en bok om borderline och dess nära samband med bipolär sjukdom och ADHD (häftad) Att läsa böcker om människors liv har alltid känts intressant för mig. Nu har jag fastnat lite i att läsa om människor med psykiska problem. Kanske är det för att jag kan känna igen mig och kanske är det för att jag vill förstå bättre hur människor fungerar.

Sänder på tusen kanaler är en självbiografi och boken börjar med att vi får följa Ella som är lite över trettio med två egna barn och ett bonusbarn. Hon är uppslukad av att planera sitt perfekta bröllop. Bröllopet blir nästan precis som Ella tänkt sig och livet fortsätter. Sen försvinner all hennes ork och lust och en dag inser hon att det nu är dags att hon frivilligt lägger in sig på psyket.

Mer än så tänker jag inte skriva om boken för jag anser att man själv bör läsa och se vad som sker. Det här är inte en bok med ett perfekt slut utan det är en bok om livets upp och nergångar och att lära sig att acceptera. Jag känner att den här boken är viktig på så sätt att den lyfter fram att bara för att man överlevde sin destruktivitet som ung så finns det ingen garanti att den inte dyker upp på nytt när man är vuxen eller att man då kommer att överleva. Det är inte en skam att må så dåligt att man inte står ut oavsett ålder.

Kommentarer

  1. Den har jag hemma, och den är riktigt bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev positivt överraskad över att den inte lindar in allt i ett rosenskimmer.

      Radera
  2. Var hittar du böckerna du läser? Finns de att beställa någonstans? / Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bilderna på böcker i mina inlägg är länkar till böckerna på bokus så det går att beställa där om man vill. Jag lånar däremot bara böckerna på biblioteket här. Så kolla först med ditt närmaste bibliotek är mitt tips om du inte absolut vill äga böckerna.

      Radera
  3. Tack! Har egentligen inget behov av att äga böcker men svårt för att låna på bibliotek av olika skäl.Ska kolla in bokus./Mia

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den