Förstår det inte

Jag har roat mig med att vara fruktansvärt yr idag. Det låter kanske inte så roligt och det är det inte heller, anar att det beror på att ett värde är för lågt men det lär visa sig när jag får veta resultatet av blodprovet.

 I brist på något bättre att göra har jag surfat runt på olika bloggar och en sak förstår jag inte. Det är varför så många väljer att fota färska självskador och sedan lägger upp bilderna. Jag kan inte se syftet med det. Är det för att man vill visa hur dåligt man mår? Är det för att visa hur djupt man kan skära? Jag dömer inte någon utan jag vill förstå syftet.

Kanske reagerar jag på det för att jag lade självskadande bakom mig för otroligt länge sedan. Det måste vara mer än 10 år sedan nu som jag senast skar mig och för mig finns det inget syfte med det längre. En gång i tiden för runt 15-20 år sedan så skar jag mig ofta men en dag insåg jag att det inte ändrade på något och då var det ingen mening med det längre. Så kul är det inte att bli sydd eller ha äckliga sår och när man bara upplever det negativa med det så är det lätt att sluta. I mitt fall hade det kanske varit bättre om jag hade stannat på den nivån istället för att bli ännu mer destruktiv.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Nej, jag förstår inte heller riktigt... "If you've got it flaut it" gäller liksom inte riktigt ALLT.
  Något som jag har stört mig på länge och som kan få mig att gå upp i taket är personer som bloggar om ätstörningar och som peppar alla att kämpa mot sjukdomen och allt sånt braigt snack MEN som i slutet av inlägget lägger upp en skelettbild av sina armar, bröstkorg eller lår som bara skriker SJUKT och SE SÅ DUKTIG JAG ÄR!!

  huuu!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Jag förstår överlag inte den konstiga dubbelmoralen eller så är det så illa att de själva inte förstår det

   Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den