Bättre att bli igenkänd för att man är galen än för att man är kriminell?

När jag klev ut på vägen såg jag lyktorna från en bil en bit bort. Första tanken som dök upp i mitt huvud var att det måste vara en polisbil. Av någon underlig anledning så har jag aldrig misstagit mig på det. Tidigare såg man polisbilar här i byn någon gång om året men senaste månaderna kör de ofta här. Jag anar att någon har flyttat in i närområdet som polisen håller ett öga på. Nåväl jag promenerade på och gick mest i min egen lilla värld. Efter en stund hörde jag att bilen var nära och att den hade saktat ner. När den passerade mig blinkade de med ljusen och föraren vinkade. Antagligen var det poliser som har fått skjutsa mig till dårhuset någon gång och med största sannolikhet var det inte en så otrevlig resa för dem eftersom de valde att hälsa nu. Jag borde kanske vara glad över att jag här blir igenkänd av polisen för att jag är galen istället för som det var i staden att jag blev igenkänd för vad jag gjort.

2 kommentarer:

  1. Haha, det är lustigt det där, har också "polis-intuition" & känslan har alltid varit rätt. Är väl något man lär(t) sig... Du kanske inte vill berätta, men jag frågar ändå - vad har du gjort? Eller vad är det de tror att du har gjort?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här har jag inte gjort något utan har bara haft med poliser att göra när jag har fått vårdintyg på mig och ska fraktas till psyket. När jag var yngre och bodde i en stad gjorde jag däremot en del korkade saker i onykter tillstånd. Jag är dömd för våld mot tjänsteman och sedan trodde poliserna att jag pysslade med droger men åkte aldrig fast för något med droger

      Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den