Burpojken av Torey L Hayden

Bokomslag Burpojken (pocket) Boken handlar om pojken Kevin som Torey börjar behandla när han är 15år. Behandlingshemmet som Kevin bor på inser att de själva inte klarar av att hjälpa Kevin och anlitar Torey. Torey är en psykolog som har riktat in sig på att behandla barn som slutat prata. Kevin har vårdats av samhället sedan han var 8 år och under åren så har han inte pratat. Inget vet säkert om Kevin kan prata eller inte men enligt hans familj så har han pratat tidigare i sitt liv. Han har blivit stämplad som svagbegåvad av de som ska vårda honom. Torey riktar in sig på att få Kevin att börja prata igen men inser fort att det nog är hans minsta problem.


Det här är en gripande bok om en pojke som allt för många har gett upp hoppet om. Och det är en berättelse om vuxna människor som inte ger upp hoppet om en ung man som har upplevt många hemskheter och inte vet hur det är att leva utan rädsla. Jag blev väldigt glad när jag genom att googla fick reda på att Kevin idag mår bra och har ett normalt liv.

6 kommentarer:

 1. jag har tänkt läsa den här boken men inte orkat reservera den på biblioteket. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där, jag brukar lyckas glömma alla böcker jag har tänkt läsa

   Radera
 2. Har du läst mer av henne? Är det böcker som man mår bra av att läsa eller är de väldigt deppiga? Alltså jag förstår att ämnet är hemskt och vad som hänt barnen är fruktansvärt men vad är känslan när man läser?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det här var första boken av henne som jag har läst. Man kastas lite mellan hopp och förtvivlan i boken men den röda tråden är att hon inte ger upp hoppet om Kevin. Känslan jag tar med mig från boken är att eldsjälar kan göra en otroligt stor skillnad i trasiga människors liv.

   Radera
 3. Alla hennes böcker är jättebra så läs dom andra med!

  SvaraRadera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den