Deckarna

Inte direkt en hemlighet att jag läser en del, för någon vecka sedan såg jag att det var ett program som heter Deckarna på tv. Nu kände jag mig väldigt skeptiskt till att se ett program där en bunt författare sitter och pratar med varandra. Mina tankar gick till något fruktansvärt tråkigt program som gick på tv någon gång på 80 eller 90-talet. Om jag minns rätt så var det en bunt litteraturkritiker eller författare som satt och pratade och gjorde att jag mest kände för att slänga något på tv:n. Nu var det inget bättre att titta på den tiden så det blev ändå att jag tittade på Deckarna och jag blev positivt överraskad. Första avsnittet jag såg på handlade om Anna Jansson och hon verkar onekligen vara en riktigt trevlig och rolig person. Efter det avsnittet blev det en självklarhet att se resten av avsnitten och det jag missade tittade jag på Svt play. Deckarna visas kl 21.00 på Svt på onsdag och då handlar det om författaren Christoffer Carlsson.
Avsnitten på Svt play hittar man här
Avsnitt 1 om Roslund och Hellström
Avsnitt 2 om Anna Jansson
Avsnitt 3 om Denise Rudberg

4 kommentarer:

 1. Har du läst någon av deras böcker? Om inte - låna dem på biblo och prova! Jag tror inte jag läst någon av de två första författarna, men Anna Jansson och Denise Rudberg gillar jag. Och Rosenlund/Hjort - som du inte nämnde här - men det är också mycket bra, svenska deckarförfattare.
  Själv har jag precis läst ut en annan bra bok - TACK än en gång för den!
  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skickade ett mail till dig med svar på frågan.

   Radera
 2. Roslund och Hellström skriver väldigt bra. Jag kan rekommendera Två soldater. Anna Jansson har jag läst 4-5 böcker av. Denise har jag inte läst något av.
  Rosenlund/Hjorth har jag läst alla böcker som har kommit ut.
  Tack snälla för dina fina ord

  SvaraRadera
 3. Anna Jansson gillar jag. Karismatisk och verkar genuin som människa. Skriver ganske enkelt men rättfram och har en bra känsla för dialoger! Däremot tyckte jag programmet var urtrist, men det är ju också en smaksak=)

  SvaraRadera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den