Att nudda vid botten av Sally Brampton

Bokomslag Att nudda vid botten : en personlig berättelse om depression (inbunden) Det här är boken om Sally som under fyra år lider av svår depression. Man får följa henne från det att hon börjar må sämre men inte inser att hon har en depression till dagen när hon mår bättre. Det är en bok om att försöka klara av ett liv fast man mår fruktansvärt dåligt, olika mediciner och behandlingar som inte fungerar, vänskap och alkoholmissbruk.


Först tyckte jag att den här boken var fruktansvärt seg men efter ett tiotal sidor så ändrades min uppfattning. Jag irriterade mig ibland på upprepningar men jag tror att det är bra att hamra in i huvudet på någon som aldrig varit deprimerad hur det faktiskt är. Det är befriande att läsa en bok där KBT inte är den magiska lösningen och problematiken runt det. KBT fungerar inte för alla och det beror inte på att människor inte försöker utan det beror på att människor är olika. Boken fick mig att tänka till och fundera flera gånger och det är alltid positivt. Det här är en bok som jag tycker förklarar hur en depression är på ett sätt som jag tror gör att människor som aldrig varit deprimerade förstår. Jag skulle absolut rekommendera boken till anhöriga/vänner till någon som är deprimerad och till personer som har en depression. Bra bok helt enkelt

1 kommentar:

  1. Den ska jag läsa, när koncentrationen är lite bättre, förr läste jag hur mycket som helst. Nu är det mer sällan tyvärr.

    SvaraRadera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den