Främmande fågel av Anna Jansson

Bokomslag Främmande fågel (e-bok) Maria Wern och hennes man har separerat och Maria kämpar för att få livet att gå ihop. När Ruben Nilsson ska släppa in sina duvor för kvällen upptäcker han att en okänd duva har dykt upp. Efter lite jobb lyckas han fånga in den och släpper ihop den med de andra duvorna. Märkningen på fågeln visar att den måste ha kommit långt bort ifrån så Ruben tänker inte så mycket på att den verkar trött och sliten. Dagen efter när Ruben ska titta till sina duvor ligger den nya duvan död på golvet. Ruben tänker att den måste ha varit sjuk och funderar inte mer på det. När grannen Berit bjuder över Ruben på mat tackar han ja. Ruben börjar känna sig sjuk och när han tittar till sina duvor på kvällen så upptäcker han att de ser sjuka ut. När en joggare är ute på en runda upptäcker han ett tält och kan inte låta bli att titta in i det. Det han ser är en människa och blod.

I den här boken handlar det rätt mycket om personen Maria Wern. Boken beskriver på ett bra sätt hur smitta kan spridas och hur det påverkar människor. Den här boken var en av de bättre om Maria Wern tack vare att personporträtten var intressanta.

2 kommentarer:

 1. Jag har läst en Anna Jasson, tycker hon skriver bra. Jag har däremot ett mtostånd til att "fastna i serier", så det har inte blivit någon mer. :-)

  Har så smått börjat förstå att du själv författat en bok. Stort gjort, och jag har den nu i min vill läsa-lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite lat på så sätt att hitta jag en författare som är okej eller bra så brukar jag läsa det mesta av den. Lite skönt är det också att växla mellan självbiografier och mer underhållning.
   Ja, det blev en bok om mitt liv och det är nog det närmaste vettig terapi som jag kommit. Om det var rätt eller inte att publicera den vet jag fortfarande inte. Kul att du vill läsa den

   Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den