Känns inte rätt

Ibland slår det mig att jag inte alltid tänker logiskt,lär inte förvåna någon som läser här. Nu känns det som om jag lurar staten på pengar och anledningen till det är att jag har passat på att beställa medicin innan mitt högkostnadsskydd på medicin går ut. I början av april är det nämligen dags för mig att börja om på en ny 12 månaders period och då måste jag betala fullt pris på medicinen. Därför passade jag på att beställa medicin nu som jag kan beställa. Det låter säkert lite småaktigt att göra så men det gör att jag spar ett par hundra och det är pengar som jag behöver till annat. Känner jag mig själv rätt så skulle jag inte ha kommit på tanken att göra så om jag hade haft mer pengar att leva på. Jag har inte varit till tandläkaren på tre år och för ett par dagar sedan fick jag en kallelse dit och den här gången tänker jag gå. Den kostnaden bävar jag lite för men i värsta fall får jag ta pengar från mitt begravningskonto

2 kommentarer:

 1. Jag gjorde likadant med mina mediciner förra året. Tycker inte att det är konstigt alls, varför betala om man kan slippa ;)

  SvaraRadera
 2. Jag hade gjort precis samma sak i din situation och så som jag ser det är det helt okej i dagens samhälle.
  Att du sparar ett par hundra och har moral kompass som säger att du inte skulle gjort så om förutsättningarna vore annorlunda visar enligt mig att du är en bättre person än många myndigheter/kommuner/företag.
  Som sagt du "lurar" staten på ett par hundra kronor medans andra tar emot gratis arbetare till sitt företag och får dessutom betalt för det varje månad, istället för att anställa någon och betala för att få saker utförda.
  Lever man på marginalen så tycker jag att man inte ska behöva ha dåligt samvete för något så enkelt som att man följer reglerna.

  SvaraRadera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den