Silverkronan av Anna Jansson

Bokomslag Silverkronan (pocket) Maria Wern och ett par av hennes kollegor har valt att jobba ett tag under sommaren på Gotland. Maria såg det som en möjlighet för hennes barn att få tillbringa en del av sommaren på en annan plats. Det hon inte hade räknat med var Kristers mor som i vanlig ordning gör allt för att få uppmärksamhet så barnen och Krister är kvar hemma.
Mona brukar njuta av tiden som hennes man är ute och fiskar för då kan hon titta på tv, äta godis och ta det lugnt. Den här kvällen är det inget bra på tv så Mona beslutar sig för att ta en promenad och besöka en plats som hon har goda minnen från. Hon ser sin man komma in med båten och bära sin fångst till strandboden. På väg dit ser Mona hur han hälsar på en annan person och sedan hör hon deras röster fyllda av vrede. För att kunna höra vad det handlar om tar hon sig fram till strandboden. Hon ser hur de börjar bråka och plötsligt ser hon hur den andra mannen slår till hennes man och Mona skriker. Han är död och mannen som mördat honom ser till att Mona hjälper till med att dölja kroppen.


Den här boken var snäppet sämre än andra böcker jag läst av Anna Jansson. Jag kan inte peka på en sak som gjorde att den kändes sämre utan det är nog flera saker. En del saker kändes inte troliga och sedan var det inte så att Monas öde grep tag i mig. Bra bok att läsa om man vill slå ihjäl några timmar men kanske inte boken man ska välja om man vill kastas in i en berättelse

1 kommentar:

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den