Vitkål
Eftersom det har gått åt mer pengar än vad vi hade tänkt den senaste tiden så blir det till att försöka äta lite billigare. Vitkål är något som alltid är billigt så därför köpte vi ett vitkålshuvud. En tredjedel av den använde jag till att göra Nikkaluoktasoppa. Det fanns köttfärs med kort datum i affären så det blev inte många kr per portion och nu har vi 8 portioner i frysen. En annan tredjedel gjorde jag grytbas av. Fräste på rätt mycket lök, hade i ett par burkar krossade tomater och sedan var det bara att slänga i strimlad vitkål och låta det koka ett tag. Så nu har vi rätt många burkar av det i frysen och sen är det bara att tina och slänga i grönsaker, kyckling eller fisk. Tredjedelen av vitkålshuvudet som är kvar ska det bli nasi goreng av för den här veckan är det billig kyckling i en butik i närheten. Jag är inte så road av att laga mat så därför gör jag alltid många portioner om det går och fryser ner
Haha, exakt mina tankar just nu. Dilemmat: jag har ingen frysjävel.
SvaraRaderaHur klarar du dig utan frys?
RaderaAtt laga mat billigt är en konst i sig tycker jag men när jag har gjort ett sånt ryck så brukar det följas av en präktigt go känsla.
SvaraRaderaAtt vara duktig ibland är skönt för själen.
Alltid skönt att ha mat i frysen. Då känner jag mig lite nöjd
Radera