Inget som förvånar

Landstinget Dalarna kan som bekant inte sköta ekonomin och nu har olika förslag på hur landstinget ska spara pengar presenterats. Inte helt otippat så kommer det att bli ännu sämre med öppenvården i de mindre orterna. För min del spelar det ingen roll eftersom närmaste öppenvården är värdelös och ändå inget som jag vill ha kontakt med. Men för folk som vill ha kontakt med öppenvården och behöver träffa en läkare där kommer det att innebära en enkel resa på ca 10 mil. Det är givetvis något som en person som kanske inte vill leva , har problem att komma ur sängen eller liknande givetvis orkar med.

Säter ska bort vilket inte heller var en nyhet för någon. Flyttar man avdelningarna på Säter till Falun kommer det att innebära att fler patienter inte kommer att få vistas utomhus alls under sin inläggning. Det pratade jag med ett par skötare om sist jag var inlåst och de konstaterade på en gång att patienter som jag inte kommer att få gå ut eftersom det är väldigt mycket lättare att smälta in i mängden i Falun.

När det gäller försämringarna inom öppenvården förutspår jag att det enbart kommer att leda till att fler vårdas inom slutenvården. Och eftersom det inte kommer att bli fler slutenvårdsplatser kommer de som är inlagda att få ännu sämre vård och med största sannolikhet återvända till slutenvården ännu fler gånger. Om landstinget har tur blir det kanske fler som tar livet av sig och då blir det en besparing i alla fall.

Man kan inte bara gnälla utan några konstruktiva förslag måste jag givetvis komma med. Det som är vettigt i mitt huvud är att landstinget spar pengar genom att göra sig av med allt som inte har med vård att göra.
  • Sälj av all jävla ful konst på sjukhusen
  • Halvera antalet styrande och deras löner till de att de bevisar att de kan sköta ekonomin.
  • Skrota folkhögskolorna, ingen blir frisk av att höra fiolspelare.
  • Stoppa delfinansieringen av Folkmusikens hus
  • Bort med allt onödigt med andra ord


Kommentarer

  1. Jag håller med dig om att folkhögskolor verkar vara skit, kurserna kanske har förbättrats sedan jag tittade på utbudet här hemma men det var då verkligen enbart aktiviteter för arbetslösa och folk som inte orkade eller ville jobba men ändå få bidrag och lån. Det låter skithårt, jag vet, men det var det jag upplevde då.
    Och den så kallade "konsten" ja... så jäkla fult och onödigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle inte dra det så långt att alla folkhögskolor är skit, förstår bara inte varför landstinget ska vara huvudman för ett par.
      Jag gick på folkhögskola och det var i sort sett ett vuxendagis. Tror att vi var runt 20 elever på allmänna kursen och med mig var vi nog fyra som gick där för att få behörighet för studier på högskola/universitet

      Radera
  2. DEt är så sjukt att det alltid ska sparas in på det som är viktigast. Det suger :(

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den