lördag 2 maj 2015

Japp det är ett dårhus

Kategorin halvdöva/halvdöda som hela tiden sitter i dagrummet närmast mitt rum har hela tiden stirrat på SVT 1. I brist på något bättre att göra utsatte jag dem för ett experiment. När det för ovanlighetens skull inte satt någon och glodde på tv för några timmar sedan ändrade jag till kanal 11 och sänkte volymen ordentligt. Frågan var då om någon av patienterna skulle byta kanal och höja volymen eller om de bara skulle sätta sig och glo. Jag kan nu konstatera efter ett par timmar att de fortfarande glor på kanal 11 och volymen är inte höjd. Det gäller att hitta på saker att roa sig med så att jag inte blir en av de halvdöda.

Ett par skötare var snälla och lyckades få läkaren att gå med på att jag skulle få gå till kiosken. För att jag skulle få det krävdes det att två skötare gick med mig och då finns det ingen möjlighet till promenad. Det var jäkla skönt att få komma ut och få lite luft i alla fall.

En till bok har jag tagit mig genom och Personskada av Egholm var inte en höjdare. Dicte är en journalist som tack vare ett tips av sin dotter är på plats när ungdomsgäng drabbar samman med polisen. Medan hon är på plats upptäcker en av ungdomarna som Dicte pratar med liket av en ung kvinna. Det konstateras senare att kvinnan var gravid när hon blev mördad och något har skurit upp kvinnan och tagit hennes barn.
Känslan jag fick av boken är att den är ytlig på ett tramsigt sätt. Den tar upp motsättningar mellan invandrare och danskar och så slängs det på lite svek och våld

3 kommentarer:

 1. De har gjort TV-serie av Dicte-böckerna, jag försökte hänga med men jag förstår absolut noll danska och visserligen är det textat men jag vill ända kunna hänga med lite i talet. Ser inte utomrikiska filmer som inte är på engelska av samma anledning. Jag tycker också att historien är så osannolik, att en journalist skulle hamna i så mycket. Vet inte vilka böcker som kom först, Dicte eller de svenska Annika Bengtzon-böckerna som också filmatiserats, men det ena är absolut plagiat på det andra för Annika Bentzon är också journalist och samma typ av saker händer henne. Dåligt av den som plagierade den andra.
  Önskar att jag kunde rekommendera dig några böcker, vet inte vad du gillar. I deckare/polisgenren är Åke Edwardsons böcker om Erik Winter och hans poliser i Göteborg iofs bra, och Mons Kallentofts årstidsserie om Malin Fors är kanon tycker jag. Den börjar med "Midvinterblod".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt oviktigt3 maj 2015 07:03

   Tror att jag har läst de flesta av mons kallentofts böcker. Har avverkat många böcker när jag varit inlåst:-)

   Radera
  2. Det blir gärna så när man inte har någonting att göra. :-(

   Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den