Jordstorm av Mons Kallentoft

Bokomslag Jordstorm (storpocket) En kvinna som är ute och rastar sin hund beslutar sig för att släppa den lös när hon inte ser några människor i närheten. Hunden skuttar iväg en bit och ställer sig sedan och skäller. Kvinnan skyndar fram för att se varför och upptäcker att det ligger en naken död man på marken. Polis kallas till platsen och det blir Malin Fors med kollegor som kommer till platsen. Hon tycker att hon känner igen den döda mannen men lyckas inte komma på varför. Efter en stund kommer Malins pojkvän Daniel som är journalist till platsen och han känner på en gång igen mannen och berättar att det är Peder Åkerlund. Han blev känd när han satt i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna och orsakade en katastrof när en journalist fick honom att säga vad han anser om muslimer när han var onykter. Efter det blev han utesluten ur partiet och har på senaste tiden ändrat sina åsikter om invandrare. När polisen jobbar för fullt med att reda ut vad som hänt med Peder anmäler en man att hans dotter har försvunnit. Frågan är om fallen har något gemensamt.


Det här var inte den bästa boken om polisen Malin Fors. Jag retade mig lite på att det kändes lite tjatigt att hela tiden läsa om hur mycket Malin och Daniel tycker om varandra men ändå verkar rädda för att ta nästa steget i sin relation. Det blev rätt tydligt tidigt att det skulle hända någon av dem något. Tidigare har jag känt att Mons Kallentoft har haft en förmåga att ge karaktärerna liv men i den här boken kändes karaktärerna lite platta. Boken är läsvärd men som sagt inte den bästa som han har skrivit.

Kommentarer

  1. Trist att Kallentoft blir övertydlig, men det låter bra att den inte är totalkass iaf. Den får läggas till min lååånga lista av böcker att läsa!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den