Internationella suicidpreventiva dagen

Är det tydligen idag. Inget jag hade den mista koll på och om jag inte hade tittat in på SR dalarnas sida hade jag inte fått veta det. Det känns väl vettigt att man uppmärksammar självmord men någon större skillnad har jag svårt att se att det gör. Vill man förebygga självmord krävs det mer än att några har beslutat att en dag ska vara suicidpreventiva dagen. Det krävs insatser inte tomma ord för att förhindra att någon väljer att ta sitt liv.

Kommentarer

  1. Tanken är kanske att det ska arrangeras seminarier, informationsträffar och sådant där just den dagen men det verkar ju löjligt, det behövs ju mycket mer arbete och fler insatser för att det ska göra någon skillnad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tanken tror jag också är god men håller med dig om att det verkar löjligt. Självmorden minskar knappast när öppenvårds mottagningar läggs ner och det finns för få slutenvårdsplatser.

      Radera
    2. Ingen information alls, och som ni säger det arrangeras ingenting. Jämfört m pride paraden som hela folket firas så ska människor med psykiska problem bara skuffas undan till sidan. Psykiatrin i Sverige är ett stort skämt, läst om många som inte fått hjälp eller fel hjälp/medicinering. Jag har haft tur som fick en underbar läkare när jag vulle byta den jag haft i många år men bara blivit medicin på medicin, ingen har fungerat. Med min nya läkare satt vi över en timme första gången och hon gav mig medicin som får mig att må bra! 😊

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den