Skymningsflickan av Katarina Wennstam

Ännu en natt blir familjen Söderström störda av en granne som skriker. Den här natten brister det för pappan i familjen och han tar med sig en golfklubba och börjar slå sönder dörren till grannen. Polisen larmas till platsen och kriminalkommissarien Charlotta Lugn blir väckt i sin lägenhet av sirenerna. Hon förstår att det är något som har hänt i huset hon bor i och beslutar sig för att gå ner för att ta reda på vad det är som skett. Det som möter poliserna och Charlotta i lägenheten är en ung kvinna som sitter på golvet och ser rädd ut. Charlotta beslutar sig för att ta kontakt med flickan men flickan flyger på Charlotta och river henne. Poliserna får fort bort flickan från Charlotta. Efter en tid möter Charlotta flickan när hon är ute på en promenad. Med tiden börjar flickan som heter Molly att anförtro sig åt Charlotta och Charlotta beslutar sig för att strida för att Molly ska få upprättelse för det hon har utsatts för.

Det här är fjärde delen i serien om Charlotta Lugn och den är lika läsvärd som de andra delarna. Historien i boken är bra och den känns trovärdig även om det är ett jobbigt ämne som tas upp.
Lite speciellt känns det för mig att läsa om när Shirin är i Nils lägenhet på S:t Olofsgatan för jag har tillbringat många kvällar i en lägenhet med samma utsikt som hon beskriver.

Skymningsflickan går att köpa på Adlibris

Kommentarer