De oönskade av Kaaberböl & Friis

Bokomslag De oönskade (pocket) Två unga män i norra Ungern tar sig in på en gammal militärförläggning i hopp om att hitta något som går att sälja. Till deras glädje så visar det sig att golvet i det gamla sjukhuset har rasat vilket innebär att det nu går att ta sig ner i källaren. I källaren har ingen kunnat ta sig tidigare så de räknar med att kunna hitta en hel del saker. En av killarna tar sig ner och börjar leta efter säljbara saker.

I Danmark så dyker det upp en grupp romer som tillfälligt bosätter sig i en gammal bilverkstad. En del av barnen i gruppen är sjuka och sjuksköterskan Nina blir ombedd att åka och titta till dem. Hennes första tanke är att det är matförgiftning men efter ett tag inser hon att det nog är något i deras omgivning som gör dem sjuka.



Jag tyckte att den här boken var väldigt rörig och många personer gäller det att hålla koll på. Det gjorde att jag var väldigt nära att ge upp men något gjorde att jag fortsatte läsa. De första 130 sidorna var kämpiga men efter det blev boken bra. Spänningen hålls kvar i boken ända till slutet. Läsvärd bok så länge som man är medveten om att det är mycket karaktärer och att det är lite segt i början.

Kommentarer