Jag känner mig kränkt så jag borde väl ta livet av mig

Så resonerar jag tydligen enligt en journalanteckning av läkare Li.

"Självmordsnära handlingar har varierat avseende allvarlighetsgrad och oftast ett resultat av stressfyllda situationer och upplevda kränkningar"

Nu visste jag redan att läkare Li var ett pucko men det här slår till och med vad jag trodde om henne. Om det här var sant så borde jag rimligtvis ha försökt ta livet av mig många gånger när jag varit inlagd. Så har det inte varit utan om jag har tyckt att någon läkare varit för jävla korkad så har jag sagt det till den. Det skulle inte falla mig in att försöka ta livet av mig för att jag känner mig kränkt. Så fungerar inte jag utan jag konfronterar och att jag skulle ha försökt ta livet av mig för att det är en stressfylld situation är lika fel.

Kärringen har även skrivit in att vårdcentralen och öppenvården borde försöka övertala mig att börja med antidepressiva igen. Hur jävla svårt ska det vara att lyssna på vad jag säger. Lite komiskt är det dock att hon tydligen skickat brev till vårdcentralen och till specialistläkarna om att de inte bör skriva ut stora mängder av min medicin. Det hade då ingen verkan eftersom de har fortsatt skriva ut runt 1000 tabletter per recept.
Känns även lite underligt att puckot Li skrivit att jag har betydligt bättre formell och emotionell kontakt under ett av mina senare besök på dårhuset. Anledningen till det var då att jag hade accepterat att Li var/är ett pucko och att inte samarbeta med henne ledde enbart till att jag var inlåst fler dagar. Så det var helt enkelt vettigare att acceptera att hon är som hon är och spela med.
Lite fascinerande är det allt att vilka puckon som helst kan få jobba på dårhuset.

Kommentarer

  1. Vilken tur att hon vet varför du har gjort självmordsförsök, vad skulle du göra om hon inte kunnat tala om det för dig? *ironi* Vilket ärkepucko. Att du är tillräckligt smart för att spela med har tydligen inte slagit henne heller utan då måste du ju må bättre automatiskt. Idiooooot.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det var ord jag behövde. Blir bara så less när sådana konstiga saker förekommer i min journal

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den