Lite försvinner vid varje återställning

Jag märker själv att jag har tappat en del oviktiga minnen efter senaste gången jag dog och blev återupplivad. Minnen från saker innan jag dog alltså. Nu tror jag i alla fall att det bara är oviktiga saker som jag tappat bort. Det finns säkert viktiga saker också men eftersom det är borta så har jag ingen aning. Jag märker det rätt ofta när jag börjar läsa en bok som jag inte har några minnen av att ha läst och så plötsligt dyker minnesfragment av boken upp i huvudet. Nu vet jag att man kan känna så fast man inte har stängt av sin hjärna och den sedan blir brutalt återuppväckt. Men min erfarenhet av det är att man då oftast känner igen boken efter att ha läst ett tiotal sidor. Så är det inte för mig utan jag får först en svag aning om att jag nog känner igen lite och sedan plötsligt dyker handlingen under några sidor av boken upp i mitt huvud. Och efter biten jag tycker mig minnas så minns jag inget mer.
Därför är det nu positivt att de flesta böcker jag läser får ett inlägg här i bloggen. För om jag mot förmodan har oturen att bli återupplivad igen så kan jag titta i bloggen och se om jag har läst boken. Det förutsätter i och för sig att jag minns att jag brukar blogga men ingen plan är vattentät.

Kommentarer

  1. Du har lite galghumor som får mig att börja skratta lite även om ämnet inte är något att skratta åt. Jag har nog skrivit förut att jag har stora minnesluckor och det är jobbigt, det är saker och händelser som andra minns men som jag har noll minne av. Hur minnet fungerar vet väl inte ens forskare men det är helt logiskt att en del hjärnceller och då också minneskapacitet försvinner om man dör och sedan kommer tillbaka eller vad jag ska kalla det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man måste kunna skämta om saker. Även om mycket kan kännas svart och hopplöst så behöver man få skratta

      Radera
    2. Oh ja! Mina riktiga vänner, de få jag haft genom åren, blev alltid så förvånade och lite chockade tror jag när jag kunde gråta väldigt över mina idiotföräldrar en halv minut och sedan ta mig samman och bli som vanligt och skämta och ha mig igen. Det är som du skrivit förut, man skapar ett skal när man blivit sårad och ibland tar det en liten stund att få masken på plats igen.

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den