Axel var idiot

Bokomslag Axel var idiot (inbunden) Axel föds 1903 och redan tidigt reagerar hans föräldrar på att han är ett sådant tyst barn. Med åren så blir det tydligare och tydligare att han inte är som andra barn. I takt med att hans föräldrar får fler och fler barn blir det svårt för modern Alfhild att hinna med att passa Axel. Pengarna som fadern Otto tjänar ska mätta många munnar och det är inget lätt liv. När Axel är 7år kommer det män från Fattigvården som vill att Axel ska skickas till en idiotskola. För hans föräldrar är det inget alternativ och istället flyttar Axel till sin mormor. Det blir enbart en tillfällig lösning och Axel skickas till en idiotskola.

Den här boken handlar inte bara om ett livsöde utan visar även hur människor med utvecklingsstörning behandlades i Sverige. En läsvärd bok som tar upp en del av Sveriges mindre medmänskliga sidor.

Kommentarer

  1. Denna behandling av utvecklingsstörda, tvångssteriliseringarna, Neurosedynbarnen... som du säger, Sveriges mindre medmänskliga sidor. Förj*ligt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den