Ibland får ett blogginlägg mig att tänka

I det här fallet var det det här inlägget. Jag hoppas att jag inte gjort mig skyldig till det så ofta i alla fall för jag vet själv hur sådant får mig att känna.
Medan jag läste inlägget tänkte jag tillbaka lite på mitt liv och allt som jag har fått höra genom åren. När jag var runt 15år var budskapet jag oftast möttes av var att mitt liv skulle vara bättre när jag var äldre än 20. Då skulle jag magiskt också må bättre. De hade fel kan jag säga. När jag var 20 fick jag istället höra att när jag var 25år skulle jag vara gift, ha en bra utbildning och må bra om jag bara ansträngde mig. Runt 25års ålder sa jag upp all kontakt med psykvården och då var jag varken gift (har aldrig ens velat gifta mig) eller hade någon utbildning och inte sjutton mådde jag bättre. Sen hade jag inget att göra med psykvården under rätt många år men bättre mådde jag inte. Det jag får höra nu istället är att bara jag står ut ett år till så kommer jag att må bättre. Jag tvivlar rätt starkt på det

Kommentarer

  1. Ja visst är det så, det kan bli för mycket pepp. Jag tror dock att folk som har rejäla nerperioder själva eller mår mer eller mindre dåligt hela tiden har förstått på något plan att det är så, att allt går inte att laga. Jag förstår att man säger "det blir bättre när du blir 20" till en tonåring, för det är _oftast_ så att det åtminstone inte är lika illa för i tonåren mår väldigt många otroligt kasst av olika anledningar. Men just den ålderspeppen när man kommit upp i vuxen ålder och folk bara skjuter det på framtiden, den går fetbort. En del jag kände (inte känner längre) hade så svårt att acceptera att jag är bipo for life och att det inte går att peppa bort det, "det är väl inte så farligt" och så vidare. Blä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I mitt fall känns det också rätt löjligt, kan inte tänka mig att någon tror att jag är lyckligare om ett år

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den