Valde det enklaste svaret

Fick frågan vad jag sysslar med och svaret blev att jag är sjuk. Nämnde inget om att jag är galen för det känns oftast för privat och så var det idag. Egentligen är det underligt att jag tycker att min psykiska hälsa är något privat medan jag inte har något emot att prata om min fysiska hälsa. Jag ser det inte som att jag skäms för det gör jag inte men ibland orkar jag bara inte förklara.

Butterkakan blev god

Kommentarer

  1. Man har rätt att välja vilka aspekter av sig själv man vill hålla mer eller mindre privata, det behöver inte ha logik för någon annan än dig själv - det behöver inte ens ha någon logik alls utan kan baseras på en känsla hos dig. Mer behövs inte. :-)

    SvaraRadera
  2. jag får ofta frågan "vad jobbar du med?" & när jag svarar att jag är sjukskriven så kommer alltid följdfrågan "varför?" & då svarar jag bara svävande att jag har problem med ryggen. jag förstår inte varför det är så viktigt för människor att veta varför: speciellt när de inte ens vet vem man är. räcker det inte med att de har fått ett svar på frågan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är cynisk och tror att det beror på att det är så mycket mer legitimt att ifrågasätta om man är sjuk på riktigt i dagens samhälle, folk spyr galla över de som är sjukskrivna eller har sjukersättning på nätet och när de sitter på sina verandor eller uteserveringar och kallar oss för simulanter och bidragsfuskare eller ännu värre saker. Saker de inte har med att göra, särskilt om de inte känner oss.

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den