Eftersom folk envisas

med att googla på avd på Säter och hamnar här så kan jag vara artig och förklara skillnaderna på avd.

Avd 93 som även går under namnet dödens väntrum (och den som kallar avd för det är personal...). Där hamnar "lätta" fall som inte kräver så mycket övervakning, jag har med andra ord aldrig hamnat där. Mest kvinnor som jobbar där och de jag träffat på när de hoppat in på andra avd har varit den där otäcka typen som antingen ville agera mamma åt patienter eller har nedlåtande attityd.

Avd 95 som jag suttit på för många gånger kan nog beskrivas som korridoren utanför dödens väntrum. Det är en deprimerande stämning som råder på avd och oftast finns det en flock patienter som bara sitter och glor på tv. Skulle någon av dem dö skulle det dröja innan det märktes. Personalen hittas oftast i rastrummet eller så sitter de i flock och glor på tv. Vill man hitta någon i personalen så är det minst sannolikt att hitta dem i ett patientrum. Om någon patient klagar på att det inte finns något att göra är svaret alltid att på avd ska man vila. Därför är det inte ovanligt att patienter tillbringar större delen av dygnet i sängen.

Avd 90 är akutavdelningen och där har jag tillbringat en lång period. Mer fart både på personal och patienter,patienterna kan vara psykotiska, maniska eller annat som kräver att det finns mer personal. Personalstyrkan är rätt blandad och framförallt så försöker de flesta i personalen se till att patienter inte bara ligger på sina rum. Nu finns det givetvis avarter i personalen som straffar patienter som inte "uppför" sig som de anser att man ska. Straffet kan bestå i att man får kall mat eller måste vänta orimligt länge på att få ut någon av sina saker från förrådet.

Så nu vet alla hur det är/var på Säter. Tvivlar på att det är något som förändrats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den