Den vanliga starten

Rullar upp ur sängen. Spanar ut efter rådjur, skrämmer iväg rådjuren om de är i trädgården. Släpper ut det antal hundar som vill gå ut. Går ett varv i trädgården med djuren. Kommer in, sätter på kaffe och brer smörgåsar i väntan på kaffet. Äter frukost och läser en bok eller slår på datorn samtidigt som jag lyssnar på en hund som ligger och drömmer. Tar min mugg kaffe och går ut och röker. Kommer in igen och gör i ordning frukost till djuren.
Lite otäckt hur lätt det är att fastna i samma rutiner utan att ens reflektera över att jag gör samma saker varje morgon och i samma ordning. Nu skulle det vara svårt att ändra på något för allt är lika nödvändigt.

2 kommentarer:

  1. Man är ju olika med rutiner - en del i princip kräver dem om de inte ska få panik, en del trivs med dem men funkar utan, en del kan anpassa sig men trivs inte och en del fixar inte rutiner alls. För mig har det blivit nödvändigt med rutiner sedan diabetesen, procedurer jag följer för att komma ihåg och ta mig tid att äta. Fast nu när jag tänker på det så har jag nog alltid varit rutinbunden, jag tycker om att göra saker i en viss ordning men går inte sönder om jag inte gör det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nog aldrig tidigare tänkt på att jag gör saker i samma ordning jämt. Det har nog bara blivit så

      Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den