Jag behöver nog en tröja

med texten "Att jag har suttit på psyk innebär inte att min hjärna skrumpnat ihop". Mitt läkarbesök var intressant... Det började med att jag fick ett utläggning om diagnosen/sjukdomen jag har. Jag såg nog lite lätt förvirrad ut då, jag fick diagnosen för snart 3år sedan och har träffat ett par specialister under åren så jag är rätt medveten om vad som är fel. Efter den utläggningen började han förklara för mig vilka funktioner/värden i kroppen som påverkas och att det är viktigt att ha koll på dem. Då visste jag inte riktigt om jag skulle börja skratta, det är otaliga blodprov som tagits på mig genom åren och jag vet vad som kollas. För att avbryta honom frågade jag vad ett värde låg på och det visade sig ligga i nedre spektrat men inom normalvärdet. Då sa jag att jag brukar ha mer energi när det värdet ligger högre men fortfarande inom normalvärdet. Det hade ingen patient tydligen sagt och patienter brukar inte känna någon skillnad... Och han som läkare var nöjd med mitt värde. Jag fick även frågan om jag tar mina mediciner som jag ska. Den frågan irriterar mig något ofantligt och jag får den ofta, klart som fan att jag tar medicinerna som jag ska. Gör jag inte det förtvinar mina muskler på sikt och jag blir så trött att min hjärna inte fungerar alls.
Det här var inget givande läkarbesök

Kommentarer

  1. Jag blir så less på läkare som inte kan läsa en journal längre tillbaka än provsvaren de kallat dit patienten för. Jag blir skitförbannad för inte fan vill hen att jag ska rabbla min sjukdomshistoria för hen varje gång vi träffas? Vilken idiot, jag beklagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han hade läst min journal vilket bara gör det värre. Han konstaterade nämligen att jag hade ändrat medicin för ca ett år sen, att jag varit i uppsala för 3år sedan för utredning och något mer. Det kändes mest bara som om han trodde att jag hade noll koll på det mesta om mig

      Radera
    2. Men för i... det gör det mycket värre. Du är ju inte dum i huvudet liksom, det kan det ju inte ta mer än fem minuter att inse det. På sin höjd. WTF.

      Radera
    3. Lite så tycker jag också. Hade till och med en tröja på mig utan hundpäls och tandkrämsfläckar så jag såg vettig ut=)

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den