Min variant på en kanelbullekladdkaka
Jag har bakat en kanelbullekladdkaka en gång enligt ett recept jag hittade på nätet. Nu tyckte jag att kakan blev på tok för flottig så efter det har jag gjort om receptet. Min variant kan inte kallas för kladdkaka utan den är bara en kanelbullekaka.
Kaksmet
Smält smöret till fyllningen och blanda i resten. Ringla fyllningen över kaksmeten i formen och ha eventuellt pärlsocker överst.
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader ca 30 min
Kaksmet
- 150g smält smör
- 3 dl socker
- 4 ägg
- 2½ dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk mortlade kardemummakärnor
Fyllning
- 50g smält smör
- 2 msk socker
- 2 msk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
Smält smöret till fyllningen och blanda i resten. Ringla fyllningen över kaksmeten i formen och ha eventuellt pärlsocker överst.
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader ca 30 min
Kommentarer
Skicka en kommentar
Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den