Sommar=läsning

För en del är det så i alla fall så därför kommer här några boktips.
Här är ett par udda/konstiga böcker som jag uppskattade
  • Flugfällan av Fredrik Sjöberg. Författaren samlar på olika blomflugor som håller till på Runmarö. Boken handlar om att samla och om stora och små saker i livet. Jag vet att det inte låter så intressant men det är det.
  • Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Det är en ungdomsbok men väl värd att läsa även som vuxen. Jacob har växt upp med sin farfars berättelser som han i takt med att han blir äldre tror mindre och mindre på. Farfaderns sista ord innan han avlider gör att Jacob och hans far ger sig ut på en resa. 
  • Dracula av Bram Stoker. En bok som de flesta läst en bit av men inte så många verkar ha läst hela. Jonathan Harker reser till Draculas slott och besöket som han tänkt ska vara en kort tid blir längre och det har får se och uppleva är saker han aldrig skulle ha trott på om han inte upplevt dem själv.
  • Stallo av Stefan Spjut. En bok som blandar in samisk mytologi/tro. 
Deckare som jag kan tipsa om
  • Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland. Viveka börjar bli trött på att lyssna på sina församlingsmedlemmars gnäll och känner för att göra uppror mot allt. När en församlingsmedlem avlider tar hon det med ro med tanke på den avlidnes ålder. Dödsfallet visar sig dock inte vara naturligt och Viveka ger sig i kast med att hitta varför den mördats. 
  • Undantaget av Christian Jungersen. En udda deckare som får en att fundera över grymhet. 
  • Fjärilspojken av Peter Stjernström. Jonas har en känsla för saker som inte många andra har. Tack vare den så brukar det gå rätt bra för honom i de flesta situationer. Sina biologiska föräldrar vet han inget om och det har inte heller känts viktigt. En vändning i livet gör att det ändras.

Kommentarer