Varför ska jag ge av min tid?

Igår fick jag ett brev om att jag var utvald/sorterad eller vad man nu ska kalla det för att svara på en enkät. Nu var det något så meningslöst som kollektivtrafik och undersökningen gick ut på se resvanor/hur kollektivtrafiken fungerar var man bor.
Inte helt otippat hamnade det brevet i soporna. Det händer att jag svarar på enkäter som man inte får ersättning för men det sker inte ofta. Om någon myndighet eller liknande betalar något företag för att utföra en undersökning anser jag att det inte är mer än rätt att den som svarar på enkäten får något för det. Att svara på en enkät om kollektivtrafik känns bara fullständigt meningslöst. Sannolikheten att det skulle bli någon kollektivtrafik här är lika med noll. Det är runt 10 år sedan som bussen slutade gå i byn och när den gjorde det var det om jag minns rätt två-tre turer per dag. Främsta anledningen till att bussen ens gick här var för att det då bodde två personer i byn som gick på högstadiet. Sedan stökade de två lite för mycket så de hamnade på något ungdomshem/ungdomsfängelse och då slutade bussen att gå.
Jag är medlem på en sida som då och då skickar ut enkäter/undersökningar som jag svarar på på datorn. För varje undersökning får jag någon kr, är det en lång undersökning är det bättre betalt och får någon som bara tar någon minut är det mindre ersättning. Pengarna jag får för det kan sedan bytas till trisslotter eller skänkas till ett par olika organisationer. Då känns det mer motiverat för mig att delta.

Kommentarer

  1. Men vad sjutton, kunde de inte ha kollat huruvida ni ens har kollektivtrafik i byn innan de slösar pengar på att skicka en enkät till dig? Det är ju skitpuckat, de får ju sämre underlag. Inte ens om de frågade "skulle du vilja ha kollektivtrafik där du bor?" skulle det vara relevant för om du blivit utvald handlar det ju inte om någon undersökning från kommunen/länet där alla får svara. Idioti.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis vad jag tänkte. Om de nu väljer ut folk så känns det mer begåvat att välja människor som bor var det finns kollektivtrafik. Misstänker att vem det nu var/vilken myndighet som beställde undersökningen lever i en fantasivärld som tror att kollektivtrafik finns överallt

      Radera
    2. Säkert Stockholm eller Göteborg.

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den